Acasă / SOCIAL / Proiect Comenius Regio 12-17 martie 2014, Burdur – Turcia

Proiect Comenius Regio 12-17 martie 2014, Burdur – Turcia

În calitate de coordonator, Consiliul Judeţean Argeş a participat în perioada 12-17 martie 2014 în provincia Burdur – Turcia la cea de-a doua mobilitate în cadrul proiectului Diversitate pentru educația cu nevoi speciale, finanţat prin programul european Comenius Regio, Acţiunea Parteneriate.
Delegaţia a fost condusă de domnul vicepreşedinte Florin Tecău şi a reunit reprezentanţi ai Consiliului Județean Argeş şi ai partenerilor locali din proiect – Şcoala nr. 16 I.L. Caragiale Piteşti şi Şcoala Speciala Sf. Filofteia de la Valea Mare.
Din program au făcut parte vizite la instituţiile partenere din Turcia: Inspectoratul Regional Burdur, Şcoala pentru copiii cu dizabilităţi, Liceul Imam Hatip, dar şi participări la grupuri de lucru privind sistemul de educaţie în cele două ţări, sprijinirea profesorilor în integrarea copiilor cu dizabilităţi şi crearea de legături între familii şi comunitate, conştientizarea comunităţii cu privire la ajutorul important pe care îl poate oferi tinerilor cu nevoi speciale, identificarea de oportunităţi după terminarea studiilor, încurajarea părinţilor să trimită copiii la şcoală şi să se implice în educaţia copiilor lor, activităţi pentru promovarea educaţiei incluzive.
La invitaţia domnului Nurettin YILMAZ, guvernatorul provinciei Burdur, delegaţia Consiliului Judeţean Argeş a purtat o serie de discuţii privind dezvoltarea parteneriatului între judeţul Argeş şi provincia Burdur, atât în educaţie, dar şi în domenii precum administraţie publică locală, sănătate, agricultură şi mediu înconjurător, economie.
Domnul vicepreşedinte Florin Tecău a lansat invitaţia ca domnul guvernator YILMAZ să efectueze o vizită de cunoaştere în Argeş pentru continuarea demersului iniţiat şi pentru semnarea unui protocol de parteneriat.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar