Acasă / SOCIAL / Proiect de ecologizare demarat de tinerii din oraşul Costeşti

Proiect de ecologizare demarat de tinerii din oraşul Costeşti

Elevii de la Liceul Tehnologic din Costeşti şi de la Liceul Teoretic Costeşti vor participa timp de şapte luni la un proiect ambiţios de ecologizare şi de conştientizare a pericolului deşeurilor asupra mediului. Într-un proiect finanţat prin fonduri europene, prin programul Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2 Iniţiativă Naţională a Tinerilor, peste 70 de tineri voluntari, dar şi alţi 50 de membrii ai comunităţii vor lua parte la îmbunătăţirea aspectului oraşului Costeşti, precum şi a satelor din jur. Tema este „Un mediu curat – un popor sănătos şi educat!”.
Asociaţia pentru Implicarea Comunităţii în Acţiuni Realizabile Costeşti (I.C.A.R. Costeşti) a reuşit să obţină acest proiect cu finanţare europeană, după ce au mai realizat alte două proiecte.
Tinerii urmează să ia parte la workshop-uri, la seminare de legislaţie, precum şi la activităţi de ecologizare, colectare şi gestionare de deşeuri, dar şi plantare de copaci şi flori, activitate de va putea fi desfăşurată graţie sprijinului Primăriei Costeşti care le va acorda două hectare de pământ. Viceprimarul oraşului Costeşti, Haralambie Damian le-a făcut asigurări elevilor că instituţia în conducerea căreia se află, va oferi tot sprijinul necesar pentru ca aceste activităţi să fie desfăşurate cu succes. „Mulţi dintre noi s-au simţit extraordinar atunci când am plantat un copac, aşa că încercăm să arătăm tuturor ce înseamnă această senzaţie, oferind ocazia de a planta un copac sau o floare” a precizat Cristina Stroe, responsabila de proiect în cadrul prezentării proiectului către elevi.
Tot în cadrul acestui proiect, tinerii vor „duce o luptă” de promovare a comportamentului ecologic al comunităţii, distribuind materiale, adică pliante, CD-uri pentru a-şi îndeplini sarcinile şi a îndemna cetăţenii să apeleze la selectarea deşeului menajer.
„Am încercat să găsim o soluţie prin care să facem oraşul să fie mândru de noi. Ideea pentru acest proiect a venit atunci când am finalizat ultimul proiect, acela de valorificare a tradiţiilor culturale şi spirituale locale”a mai declarat Cristina Stroe. În urma acestui proiect, tinerii au reuşit să organizeze la Casa de Cultură din Costeşti un mic muzeu etnografic.
Preşedintele ONG-ului I.C.A.R. Costeşti, doamna profesor Anca Maria a precizat că în sprijinul tinerilor va sta şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (A.P.I.A. Argeş) şi că unul dintre proiectele tinerilor este de a creea un parc în centrul oraşului Costeşti.
La momentul finalizării proiectului „Un mediu curat – un popor sănătos şi educat!”, tinerii vor încerca să găsească o soluţie de a demara un alt proiect pe aceaşi acţiune, Tineret în Acţiune.

C.Toma Foto Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar