Acasă / SOCIAL / Proiect pilot ambiţios al prefectului de Argeş pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură

Proiect pilot ambiţios al prefectului de Argeş pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură

Începând cu 20 ianuarie 2014, Instituţia Prefecturii Argeş va demara un proiect foarte important pentru elevii de şcoală gimnazială şi liceu cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi financiare reduse. Aceşti elevi vor fi preluaţi într-un sistem de mentorat de către studenţi voluntari de la Universitatea din Piteşti şi de la Universitatea Constantin Brâncoveanu Piteşti,
Scopul acestui sistem de mentorat este de a ajuta 10 elevi de şcoală gimnazială să acceadă la studiile liceale, iar încă 10 elevi de liceu să continue cu studiile superioare.
Acest proiect pilot se va desfăşura pe perioada a şase luni, ianuarie – iulie 2014, elevii urmând a participa la evenimente culturale şi vizite la Teatrul Al. Davila din Piteşti, Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, Filarmonica din Piteşti, Biblioteca Judeţeană Argeş, Muzeul Judeţean Argeş etc. De asemenea, elevii selectaţi pentru a primi acest sprijin de mentorat vor participa la şedinţe de consiliere vocaţională, la cursuri în cadrul celor două universităţi argeşene, precum şi la sesiuni ştiinţifice studenţeşti.
Cel mai important este că elevilor le vor fi oferite cursuri de pregătire pentru examenele naţionale pentru elevii de şcoală gimnazială, respectiv pentru examenele de bacalaureat pentru elevii de liceu.
Prefectul de Argeş, Cristian Soare a precizat că studenţii ce vor oferi sprijinul de mentorat celor 20 de elevi sunt pregătiţi şi dornici de a-şi duce la îndeplinire sarcinile.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Pompierii-argeșeni

ISU Argeș : Minivacanță în siguranță

Salvatorii argeșeni rămân mobilizați 24 de ore din 24 și în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar