Acasă / SOCIAL / Protestat al Comercianţilor de mărţişoare

Protestat al Comercianţilor de mărţişoare

Pentru prima dată după ani buni, Primăria Piteşti nu mai permite amplasarea de tarabe în zona centrală a municipiului pentru comercianţii de mărţişoare. Simbolurile primăverii vor putea fi achiziţionate doar din standuri special amenajate în Casa Cărţii şi în pieţele Ceair şi Smârdan. În acest fel, autorităţile locale vor să evite repetarea aspectului “de bâlci” care pusese stăpânire pe oraş la ediţiile anterioare ale Târgului “Mărţişor”. Vestea nu a fost primită deloc bine de către comercianţii de mărţişoare care ieri s-au revoltat.
“Nu avem loc de cei din alte judeţe!”
Ieri la prânz, la Bowling a avut loc o încercare de atribuire, prin tragere la sorţi, a locurilor pentru comercianţii de mărţişoare. Aceştia au protestat, fiind nemulţumiţi că nu mai sunt lăsaţi să vândă pe Strada Mare. Oamenii se plâng că au investit bani în marfă, iar în locurile care le sunt puse la dispoziţie nu mai au “vad”. “Dacă ştiam din timp, nu mai băgam bani în marfă! Şi aşa vindem prin Bazar şi abia ne trăim zilele! Muncim la o cutie de mărţişoare şi de 12 ori, nu e uşor! Vrem să vindem din nou pe stradă!”, ne-a spus Margareta M., una dintre vânzătoare. La rândul său, Anişoara B. se plânge că alţii ar fi avantajaţi. “În faţa Primăriei sunt căsuţe din lemn în care s-au vândut carne, brânză şi altele, iar acum au pus şi mărţişoare. E corect? În plus, va fi în centru, timp de trei zile, şi un târg de produse de artizanat. Noi de ce să nu vindem pe stradă? Noi suntem 160 de comercianţi din Piteşti, restul sunt din Braşov, Bucureşti, Constanţa şi Vâlcea. Nu mai avem loc de cei din alte judeţe!”, ne-a spus femeia. Municipalitatea pare însă neclintită în decizia de a-i ţine pe comercianţi în locuri special amenajate şi a elimina astfel disconfortul din centru pe care l-au semnalat alţi cetăţeni în perioada târgurilor.
“Vrem un comerţ civilizat”
După ce au participat la tragerea la sorţi de la Bowling, comercianţii de mărţişoare nemulţumiţi că nu mai pot vinde pe Strada Mare au ajuns ieri la Primărie pentru a discuta cu primarul Tudor Pendiuc. Edilul îşi menţine însă punctul de vedere cu privire la decizia de a nu mai permite comerţul cu mărţişoare în centru, pentru a evita “bazarizarea” principalei zone de promenadă a oraşului. “Piteştiul nu a arătat bine nici la Târgul ŤMărţişorť de anul trecut, nici la târgurile de sărbători. Activitatea privind comerţul stradal a cam fost lăsată la voia întâmplării. Comercianţii nu trebuie să îşi facă griji, sunt locuri în care pot să-şi desfăşoare activitatea. Sunt peste 100 de locuri la Casa Cărţii, mai avem în pieţe, în cartiere. Au unde să meargă. Vrem un comerţ civilizat. Nu este vina noastră că unii şi-au cumpărat demult mărţişoarele pe care voiau să le vândă în centru! Există reguli clare privind comerţul fiscalizat, iar noi dorim să fie evitată evaziunea fiscală”, a spus astăzi primarul.
Sursa text :argesul.ro Foto- Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar