Acasă / SOCIAL / Stop violenţei şi discriminării în şcoli ,, Jandarmeria pe înţelesul tuturor“

Stop violenţei şi discriminării în şcoli ,, Jandarmeria pe înţelesul tuturor“

Prima etapă a campaniei ,, Stop violenţei şi discriminării în şcoli “s-a derulat în perioada 15.09.2013 – 31.12.2013. Jandarmii cu a doua specialitate prevenirea şi combaterea faptelor antisociale au desfăşurat un număr de 120 de activităţi preventiv educative în instituţiile de învăţământ de pe raza localităţilor Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Câmpulung, Costeşti, Bascov, Topoloveni, Ştefăneşti şi Mărăcineni.

Cea de-a 2-a etapă ,, Jandarmeria,  partener de dialog social a debutat la începutul lunii februarie  şi se va derula până la data de 30 aprilie 2014 .

Campania a debutat prin informarea reprezentanţilor administraţiilor publice locale (municipii, oraşe, comune ) despre drepturile şi obligaţiile ce le revin cu privire la adunările publice ce se desfăşoară în raza lor teritorială, componenţa comisiilor de avizare a cererilor de organizare, conform Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

 În data de 24.02.2014, I.J.J. Argeş va organiza cu ocazia reluării sezonului competiţional 2013/2014 o şedinţă de informare cu organizatorii de competiţii sportive în cadrul căreia vor fi abordate dispoziţiile legale cu privire la  declararea jocurilor sportive naţionale, măsurile de asigurare a ordinii şi siguranţei participanţilor în arenele  sportive, schimbul de date de interes referitoare la returul competiţional, relaţionarea cu societăţile de pază şi protecţie, cu accent pe  capacitatea acestora de a îndeplini obligaţiile ce le revin conform legii 4/2008, modificată şi completată, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive.

Pe perioada derulării campaniei ,,Jandarmeria, partener de dialog social”, reprezentanţii IJJ Argeş vor discuta cu reprezentanţii sindicatelor sau ai organizaţiilor sindicale din judeţul Argeş pentru informarea reciprocă despre aspecte de noutate, stabilirea unor modalităţi de cooperare şi abordare a eventualelor acţiuni de protest (miting, marş, pichetare) în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Totodată, ofiţerii de informare vor organiza întâlniri cu reprezentanţi ai suporterilor formaţiunilor sportive, în cadrul cărora  vor  fi abordate drepturile şi obligaţiile ce le revin cu ocazia  organizării  anumitor acţiuni în spaţiul public .

Pe toată perioada derulării campaniei jandarmii argeşeni vor continua desfăşurarea activităţilor preventiv-educative în instituţiile de învăţământ din judeţul Argeş vizând rolul Jandarmeriei Române în prevenirea şi combaterea violenţei şi discriminărilor de orice fel, promovarea mesajului ,,Stop violenţei şi discriminării în şcoli; Indiferenţa doare!“  .

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar