Acasă / SOCIAL / Revoluţionar din Piteşti vrea să de în judecată instituţiile statului

Revoluţionar din Piteşti vrea să de în judecată instituţiile statului

Peste numai câteva săptămâni, se vor împlini 24 de ani de la revoluţia din 1989, eveniment prin care regimul Ceauşescu a fost înlăturat. Nu mai puţin de 1.200 de români au murit în acele zile, la care se adaugă câteva mii de răniţi, arestaşi sau bătuţi crunt de către forţele represive. Cum ne-am obişnuit, comemorarea evenimentelor va fi, din nou politizată. Dacă mai adaugăm şi nemulţumirile revoluţionarilor privitoare la aplicarea legii 341/2004, care presupune, de doi ani, acordarea indemnizaţiilor doar pentru răniţi, urmaşii celor decedaţi şi cei reţinuţi în zilele lui decembrie 1989, fără remunerarea şi a acelor luptători cu merite deosebite, putem avea o imagine asupra modului în care se vor desfăşura aceste comemorări!
,,Procurorul Tiberiu Niţu, o ruşine pentru revoluţionari!”
Ovidiu Neacşu este unul dintre cei peste 200 de revoluţionari din Argeş. În timpul evenimentelor din 1989, Neacşu a fost împuşcat în picior, pe Calea Dorobanţi, vizavi de TVR!
,,A fost un măcel acolo, erau morţi întinşi unul lângă altul, acoperiţi cu cearşafuri, pe o distanţă de 50 de metri la intrarea la televiziune. Eu am fost rănit de două gloanţe, care ricoşaseră. Chiar dacă rănile au fost foarte urâte, chiar am avut noroc că nu am fost împuşcat mortal,’’ îşi începe Neacşu declaraţia. Fiind rănit, acesta beneficiază, deocamdată, de indemnizaţia de revoluţionar. Totuşi, are de gând ca, în următoarele zile să îl dea în judecată pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu. ,,Acesta a făcut recurs, cică, în favoarea legii 341, considerând că salariul mediu brut nu este echivalent cu câştigul salarial brut, lucru din cauza căruia s-au dat de către judecători hotărâri aiuritoare. În acelaşi timp, procurorul Tiberiu Niţuposedă certificat de revoluţionar, primind şi un teren la Ploieşti, deşi la revoluţie era soldat în termen! Conform legii, doar militarii care au fost răniţi pot primi aceste titluri, nu orice militar în termen. Conform unor declaraţii date procurorului Dan Voinea, Niţu a tras la revoluţie din televiziune. Acum, făcând referire la cazul meu, poate chiar el a tras gloanţele care m-au lovit. Tot el, de asemenea, a clasat dosarul revoluţiei, este o ruşine pentru noi’’ declară Neacşu. Revoluţionarul piteştean ne-a mai amintit un episod legat de Niţu. A sunat la Parchetul General, dorind să vorbească cu procurorul. Nu a reuşit, apelul fiind preluat de o adjunctă. Aceasta l-ar fi întrebat, retoric, dacă nu îi e frică să tulbure apele… Neacşu a ţinut să precizeze că intenţia sa de a da în judecată pe procurorul general este în nume propriu, dar este făcută şi pentru recăpătarea mândriei revoluţionarilor. După cum veţi citi mai jos, nu este singura instituţie pe care Neacşu vrea să o dea în judecată.
,,În 2012 am adus USL la putere, acum ne-au întors spatele!”
Nu doar procurorul Niţu este în atenţia revoluţionarului Ovidiu Neacşu. Acesta s-a declarat extraordinar de supărat pe actuala guvernare USL, în ciuda faptului că, la protestele anti-BOC de acum doi ani, revoluţionarii au reprezentat coloana vertebrală a protestatarilor. Anii au trecut, cei mai mulţi dintre revoluţionari nu şi-au mai recăpătat nici sub USL privilegiile, fapt care îi nemulţumeşte profund.
,,Am fost membru fondator al FSN, adică a PSD de acum! Am luptat cu toate forţele împotriva guvernării Boc şi, practic, noi am adus USL la guvernare. Acum, cu toţii, îşi mai aduc aminte de noi doar la comemorarea revoluţiei. Printre politicieni se numără foşti revoluţionari, precum deputatul de Argeş Cătălin Rădulescu, senatorul Milcovici, ex-prefectul Gheorghe Davidescu… Toţi ne-au uitat şi nici gând să lupte şi pentru ddrepturile noastre. Vreau să dau în judecată actualul guvern dar şi cel precedent, pentru ca revoluţionarilor să li se respecte drepturile, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, fie că vorbim de SUA şi Franţa sau de ţări din Europa de Est. Victor Ponta trebuie să respecte drepturile revoluţionarilor, nu să îi ameninţe. Dacă au moralitate, să se gândească toţi politicienii, când vor depune coroane, ce au făcut pentru noi. În 2012 am adus USL la guvernare, iar acum ne-au întors spatele,’’ a declarat Neacşu.
Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar