Acasă / SOCIAL / Revoluționarii cu merite deosebite nu își vor lua banii

Revoluționarii cu merite deosebite nu își vor lua banii

Potrivit dispoziţiilor art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 29 din 27.08.2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, in anul 2014nu se acordă indemnizaţia lunară reparatorie prevăzută la art. 4 alin. (4) din Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, pentru următoarele categorii de beneficiari:
• Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite;
• Copiii eroilor – martiri, indiferent de vârstă, dacă nu sunt încadraţi în nici o formă de învăţământ ori nu realizează venituri din motive neimputabile lor.
Facem precizarea că acestor categorii de beneficiari li se va acorda, după caz, numai indemnizaţia lunară adăugată la pensia pentru limită de vârstă, prevăzută la art. 5, alin. (1), lit. m) din Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987.
Deși la Pitești nu au fost evenimente deosebite, precum la Timișoara, Sibiu, Brașov sau București, nu mai puțin de 400 de argeșeni au certificate de revoluționar.
Sursa:argesplus.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar