Acasă / SOCIAL / Rezultate îmbucurătoare pentru proiectul de reinserţie profesională

Rezultate îmbucurătoare pentru proiectul de reinserţie profesională

Proiectul “Reinserţia profesională a persoanelor inactive pe piaţa muncii prin servicii de consiliere, formare profesională şi orientare în carieră” s-a încheiat astăzi cu rezultate foarte bune, anunţă managerul de proiect Ionuţ Cristian Neacşu. Proiectul a urmărit dezvoltarea capacităţii de ocupare pentru 2000 de argeşeni, şomeri sau persoane inactive în domeniul muncii, prin cursuri de formare profesională şi de asistare pe diferite domenii. În acest scop, în municipiul Piteşti a fost înfiinţat un Centru Local de Resurse pentru Ocupare, acolo unde sunt furnizate servicii de informare, consiliere şi orientare profesională, dar şi asistenţă pentru căutarea unui loc de muncă.

Proiectul a fost demarat de Asociaţia „Sprijin pentru Viaţă, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Centrul de Asistenţă Socială şi Dezvoltare Regională. Liderii acestui proiect au anunţat că la finalul implementării, rezultatele au fost nesperat de bune.

Dintre cei 2000 de şomeri, 200 au fost selecţionaţi pentru programul integrat de creştere a capacităţilor de ocupare, 100 au intrat în programele de formare profesională (mediator şcolar, asistent personal pentru persoane cu handicap grav, agent de curăţenie). 20 de persoane au fost asistate  pentru iniţierea de activităţi independente, iar 5 au reuşit demararea acestor activităţi.

Proiectul a avut o durată de implementare de 18 luni, fiind cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”.

Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Dragoș Predescu:Mai puțini consilieri locali în Argeș!

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: A fost emis Ordinul de prefect prin care se stabilește ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar