Acasă / SPORT / România ocupă locul 7 la Campionatul European

România ocupă locul 7 la Campionatul European

Selecţionata U20 a României a încheiat Campionatul European Divizia B de la Piteşti pe locul al şaptelea, după ce a învins în ultimul meci Olanda, scor 71-62 .
În timp ce aseară la Sala Sporturilor Trivale se derula finala mică a Campionatului European U20, masculin, Divizia B, in Sala Universităţi naţionala României intra pentru ultima dată pe parchet în această competiţie într-o dispută directă cu Olanda pentru locurile 7-8. Treziţi la realitate de ultimele eşecuri suferite în fazele superioare, cu Belgia în sferturi şi cu Portugalia în grupa valorica 5-8, tinerii noştri tricolori au intrat decişi să obţină o nouă victorie şi să încheie competiţia pe locul 7. Debutul de meci nu s-a suprapus deloc cu dorinţa, însa. Iar după numai zece minute Olanda conducea cu un neverosimil 23-12! Baschetbaliştii români declanşează o cursă nebună de urmărire şi reuşesc cu sprijinul suporterilor din tribune sa echilibreze situaţia, astfel că la pauză tabela indica 30-29 in favoarea noastră. A urmat un nou sfert in care “portocala mecanica” şi-a impus ritmul de joc, revenind din nou la conducere pe tabela, fapt care a lovit adânc in orgoliul elevilor antrenorului Hristu Şapera. Si deşi totul părea jucat, Olanda distanţându-se şi in sfertul al patrulea pana la 52-43 (min. 31), România s-a trezit din corzi şi a pus total stăpânire pe joc, reuşind un spectaculos “run” de 14-0 în numai două minute, graţie reuşitelor parafate în serie de Movileanu, Paun si Petica. Astfel, cu şapte minute înainte de final, tricolorii noştri conduceau cu 57-52, avantajul fiind conservat şi chiar mărit pana la fluierul final, spre disperarea oaspeţilor care nu au mai reuşit sa găsească atât de uşor soluţii de a sfărâma reduta româneasca. In final, România s-a impus, cu 71-62, şi a ocupat locul 7, in vreme ce Olanda a fost obligata sa se mulţumească doar cu poziţia 8.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

retinut-politie-fotopress-24ro

A stat o noapte în arest

Poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Bascov, sub coordonarea procurorului, au continuat cercetările într-un dosar penal ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar