Acasă / EVENIMENT / Salvamont Argeş avertizează

Salvamont Argeş avertizează

În urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 48 de ore, stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan, măsoară 150 de centimetri, pe alocuri însă, datorită viscolului, poate fi mai mare. În noaptea care urmează, sunt prognozate căderi de zăpadă care vor adăuga încă aproximativ 10 cm la stratul deja existent. Pe unii versanţi şi pe majoritatea vâlcelelor, zăpada este instabilă si se pot forma curgeri de zăpadă de dimensiuni medii.
Având în vedere datele despre starea zăpezii, a fost emis de catre Centrul de Prognoza Sibiu un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalanşă, acesta fiind de gradul 4 la peste 1800 de metri si gradul 3 sub 1800 de metri (la această altitudine este o diferenţiere climatică, peste 1800 de metri fiind climat subpolar) astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş, sunt închise. Avertizăm că acest risc exista chiar şi în zonele joase, împădurite.
Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeana, este să nu incerce să urce pe traseele inchise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul National Salvamont, formând 0SALVAMONT. Deasemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât, să existe o marjă de siguranţă de o ora de lumină, după terminarea acesteia, tinand cont ca la ora 18:00 este deja intuneric. În orice caz, în afara echipamentului obligatoriu iarna (incalţăminte şi îmbrăcăminte adecvata, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturism, este indicat să aveţi incălţări şi îmbrăcăminte de iarnă, de asemenea o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos. Nu parcaţi maşinile la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă.În această perioadă este necesară o prudenţa marită, pentru a evita situaţiile nedorite.
Birou Presa C.J. Arges

Despre Administrator

Citeşte şi ...

aparatele de marcat fiscale

Agenți economici sancționati că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Activități de combatere a comerțului ilicit În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar