Acasă / SPORT / Sănătate, sport și recreere

Sănătate, sport și recreere

In cursul zilei de 7 februarie la Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Argeș s-a aflat in vizită de lucru o delegație compusă din d-l Cristian Cosmin, secretar de stat pe activități de tineret din Ministerul Tineretului și Sportului, d-l Cristian Meleșteu director al Direcției Programe si Proiecte pentru Tineret si Studenți a Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv d-na Anca Ionescu, secretar de stat în Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.
Vizita a debutat la sediul administrativ al direcției, unde a avut loc o ședință de lucru cu personalul. Oaspeții au făcut o prezentare succintă a Strategiei Naționale de în domeniul politicii de tineret în perioada 2014 – 2020 și a celor patru piloni de bază : Educaţie formală, non-formală și cultură, Ocupare și antreprenoriat, Sănătate, sport și recreere și Participare și voluntariat. S-a făcut o remarcă specială referitoare la accesarea programelor cu finanțare europeană pentru tineret. Acestea vor deveni o prioritate în dezvoltarea activităților de / și pentru tineret in strategia imediat urmatoare.
Atât d-l Cristian Cosmin, cât si d-l Cristian Melesteu au dat asigurări că in anul 2014 bugetul pentru activitățile de tineret ale DJST Arges va fi mai mare decât cel al anului 2013. Se va pune deasemenea un accent deosebit pe taberele sociale, organizate gratuit in vara acestui an.
În afară de aceste subiecte s-au mai discutat și probleme tehnice, de interes pentru specialiștii din cadrul direcției, pe diverse domenii cum ar fi politicile de personal și execuția bugetară.
Un alt punct pe agenda vizitei a fost Baza Turistică Pitești, unde s-a demonstrat viabilitatea investițiilor făcute in 2013 la acest obiectiv și reliefarea acestora în creșterea substanțială a veniturilor proprii ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș in prezent. Astfel, d-na Anca Ionescu a remarcat potentialul turistic al zonei, respectiv al spatiilor de cazare oferite de către DJST Arges, nefiind exclusă pe viitor incheierea unor parteneriate avantajoase in acest sens.
Redeschiderea și modernizarea Centrului de Tineret Pitești care va funcționa in anexa Sălii Sporturilor din Pitesti a fost un alt punct al vizitei . Locația propusă de către conducerea DJST Argeș a fost considerată ca fiind foarte utilă și propice dezvoltării activităților din Centrul de Tineret. În viziunea Ministerului Tineretului și Sportului, „Centrul de Tineret trebuie să fie motorul dezvoltării educației non-formale în rândul tinerilor și un loc unde mișcarea voluntariatului să poată progresa”.
„A fost o vizită extrem de utilă, care ne onorează in aceiași masură in care ne și obligă să menținem calitatea activitații pe care o desfăsuram, la un nivel inalt”, a declarat Laurențiu Achimescu – Directorul Executiv al DJST Argeș. „Faptul că am reușit in 2014 sa crestem bugetul pe tineret este o dovada in plus că munca noastra este apreciată in cadrul MTS. Impreuna cu partenerii nostri tradiționali sunt convins că vom face treaba bună și in acest an.”, a concluzionat Adrian Bughiu, adjunctul instituției.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar