Acasă / EVENIMENT / Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Sancțiuni-aplicate

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.915 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 21 de permise de conducere și retragere a 11 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 38 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Tot în urma activităților desfășurate de polițiștii argeșeni pe linie rutieră, un conducător auto a fost depistați în timp ce conducea sub influența alcoolului, cu o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (respectiv 0,96), situație în urma căreia a fost întocmit dosar penal.
În acest context, poliţiştii rutieri argeșeni amintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu anexă gospodărească Popești

Incendiu puternic la o anexă gospodărească din comuna Popești

Pompierii de la Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar