Acasă / EVENIMENT / Se racordaseră ilegal la reţeaua de electricitate

Se racordaseră ilegal la reţeaua de electricitate

furt_curent

Echipaje ale Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, împreună cu efective ale Jandarmeriei Argeş şi cu reprezentanţi ai companiei de distribuţie a energiei electrice, au desfăşurat noi activităţi pentru prevenirea şi combaterea sustragerii de energie electrică.
Pe baza unei sesizări primite de la un participant la traficul rutier, ei au depistat, în flagrant delict, că la o gospodărie de pe raza comunei Merişani o familie care îşi racordase ilegal gospodăria direct la reţeaua publică de electricitate folosind o instalaţie improvizată pentru a ocoli circuitul aparaturii de măsurare a consumului de energie electrică. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt conform prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale, iar instalaţia clandestină a fost dezafectată.
„Atragem atenţia că astfel de improvizaţii prezintă risc ridicat de electrocutare pentru toţi locatarii imobilelor aflate în astfel de situaţii, dar şi un risc ridicat de incendiu. Totodată, energia electrică ce a fost consumată prin racordarea ilegală direct la reţea, fără a trece prin contor, poate fi estimată şi imputată la plată de către cei care comit asemenea fapte. Poliţiştii şi jandarmii, împreună cu specialiştii companiei de distribuţie a energiei electrice, vor acţiona ţi în perioada care urmează pentru combaterea acestui fenomen”, transmite furnizorul de electricitate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Vindeau produse falsificate

Vindeau produse falsificate

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice Argeş au finalizat cercetările în două dosare penale ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar