Acasă / SOCIAL / SIGURANTA COPIILOR PE TIMPUL VACANTEI DE VARA

SIGURANTA COPIILOR PE TIMPUL VACANTEI DE VARA

copii
Pentru copii vacanţa de vară înseamnă relaxare, plecare la bunicii de la ţară, concedii cu parinţii si alte momente frumoase.
Nu vom dori nicio clipă sa stricăm clipele de visare ale părinţilor si copiilor la gândul vacanţei de vară, dar va trebui să facem câteva informări:
Anul trecut în perioada 15.06.2012-15.09.2012, adică în perioada vacanţei de vară, în judeţul Argeş s-au înregistrat un număr de 11 de accidente rutiere grave cu victime minori, soldate cu 1 minor decedat, 2 raniti grav şi 8 răniţi uşor. Cauzele accidentelor au fost nesupravegherea copiilor între 0-6 ani şi imprudenţa copiilor între 7-18 ani.
Poate aceste cifre reprezintă doar nişte date seci, dar drama fiecărui accident rutier este greu de descris. De aceea, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţie Rutieră şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii transmit câteva recomandări:
Cel mai des, pe timpul vacanţei de vara sunt utilizate de către copii următoarele mijloace de transport: biciclete, motoscutere, atv-uri.
Şi de aceea poliţiştii transmit părinţilor recomandarea de a-i învata pe copii regulile minime de circulaţie pentru aceste mijloace de transport si anume:
Siguranta rutiera
• Angajaţi-vă în traversarea străzii numai la culoarea verde a semaforului, pe marcaje și indicatoare pietonale și după ce v-aţi asigurat că acest lucru se poate face în siguranţă.
• Pentru mai multa siguranță treceţi prin pasajele pietonale, acolo unde acestea există.
• Fiţi foarte vigilenţi în momentul în care traversaţi strada şi renunţaţi la activităţi ce vă pot distrage atenţia, cum ar fi vorbitul la telefonul mobil, folosirea tabletei, ascultatul muzicii la volum mare, etc.
• Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate, ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
• La lăsarea întunericului se recomandă purtarea unor elemente reflectorizante, pentru a fi cât mai vizibili.
• În calitate de pieton, să se deplaseze numai pe partea stângă a carosabilului.
• Purtati cască de protecţie dacă vă deplasați pe biciclete, role, scutere, etc.
Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar