Acasă / EVENIMENT / Solidaritate fără precedent a presei locale

Solidaritate fără precedent a presei locale

Știm cu toții care este rolul jurnalistului în societate. Știm, de asemenea, că interminabila criză economică a făcut ca această breaslă să nu fie deloc una bogată. Mai știm că, de foarte multe ori, concurența tot mai acerbă pe piața media a făcut ca relațiile dintre jurnaliști și/sau instituțiile de presă să nu fie, de foarte multe ori, tocmai unele cordiale.
Nu a fost cazul astăzi, la Colegiul Prefectural, care a avut loc la Mioveni, când toți jurnaliștii prezenți s-au solidarizat cu colegul nostru, Adi Ilinca, reporter de investigații la săptămânalul Ancheta. Toată echipa publicației, alături de ziariștii de la celelalte instituții media au făcut un apel către toți oamenii cu posibilități din politica și administrația argeșeană în vederea strângerii de fonduri necesare unei operații extrem de complicate. Așa cum a spus și directorul publicației Ancheta, Camelia Bădulescu, principalul inamic al lui Adi Ilinca nu este tumora la creier, descoperită în urmă cu câteva zile, ci timpul…
Adi Ilinca va trebui ca pe data de 22 iulie să fie internat într-un spital din Hanover (Germania), apoi supus unei operații greoaie și costisitoare, de 50.000 de euro. La costul operației se adaugă altele, cum ar fi cele pentru ambulanță, investigații și tratament postoperatoriu. Foarte mulți dintre cei prezenți au răspuns într-un mod cât se poate de uman demersurilor făcute de jurnaliștii Ancheta, chiar unii dintre colegii noștri de breaslă oferind, din puținul lor, diferite sume de bani pentru salvarea lui Adi.
În urmă cu câteva zile, mai exact în data de 10 iulie 2014, Adi Ilinca a fost diagnosticat cu „tumoră cerebrală de gradul II/III”, iar vestea i-a şocat atât familia, cât şi colegii de presă. Ziariştii de la Ancheta i-au fost alături din prima clipă şi s-au asigurat că diagnosticul este cel corect, prin efectuarea analizelor în mod repetat în mai multe clinici din ţară. Din păcate, toate investigaţiile ulterioare au confirmat cumplitul diagnostic.
Toți oamenii de bine pot dona, după posibilități, bani în conturile:
BRD, agenţia DOBROGEANU GHEREA, PITEŞTI:
Conturi:
RO17BRDE030SV64878940300 RON
RO42BRDE030SV46705490300 EUR
RO38BRDE030SV46705570300 USD

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu anexă gospodărească Popești

Incendiu puternic la o anexă gospodărească din comuna Popești

Pompierii de la Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar