Acasă / EVENIMENT / Spărgători ajunşi în spatele gratiilor

Spărgători ajunşi în spatele gratiilor

persoane bănuite de furt și furt calificat
În ziua de 28 septembrie, polițiștii argeșeni au încătuşat două persoane bănuite de furt și furt calificat.
Judiciariştii Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea procurorului, au continuat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de furt calificat și au reținut doi bărbați. Aceştia sunt Ionuţ T., de 36 de ani, din Călinești, și Constaantin I., de 43 de ani, din Pitești. Din verificări s-a stabilit că, în perioada iulie – septembrie 2022, cei doi ar fi sustras mai multe bunuri din locuințe și din societăți comerciale, soldate cu prejudicii mari.
Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, al jandarmilor și al specialiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat, pe 28 septembrie, șase percheziții domiciliare la Pitești, Ștefănești, și Băbana. După administrarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe activități cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1, 2 și 3 Pitești, ai Postului de Poliție Băbana și ai Poliției Ștefănești, acţiunile beneficiind de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Reamintim că, pe 7 octombrie 2021, cei doi au fost arestați preventiv într-o altă cauză după ce, în noaptea de 19 spre 20 septembrie a anului trecut, au furat 1,1 kg bijuterii din aur în valoare de aproximativ 310.000 de lei dintr-un magazin de profil din Pitești. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, tot anul trecut, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, aceeaşi indivizi au pătruns prin efracţie într-o sală de jocuri de noroc, tot din municipiu, de unde au furat circa 20.000 de lei.
În iunie anul acesta, ei au fost judecaţi şi condamnaţi, în primă instanţă, la închisoare cu executare. Întrucât decizia nu era definitivă, spărgătorii au declarat apel şi instanţa i-a pus în libertate până la judecarea apelului, care are termen ziua de 10 octombrie.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar