Acasă / SOCIAL / Spectacol grandios de dans şi muzică tradiţională internaţională la Mioveni

Spectacol grandios de dans şi muzică tradiţională internaţională la Mioveni

Ultima zi, 12 august, în care au fost serbaţi cei 528 de ani de la prima atestare documentară a Oraşului Mioveni s-a finalizat cu un spectacol grandios, acolo unde au fost prezente ansambluri de dans şi muzică folcorică din mai multe ţări: Bulgaria, Grecia, Georgia, Turcia, Brazilia, Coreea de Sud, Mexic, Ţara Galilor. După ce aceştia au defilat pe Bulevardul Dacia din Mioveni, expunându-şi vestimentaţia, ansamblurile au oferit un spectacol scurt în faţa oficialilor argeşeni. Apoi, au susţinut un spectacol cu adevărat măreţ pe scena amplasată lângă Primăria Mioveni, în faţa a mii de specatori.
Acest spectacol a fost legat şi de cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, transformat anul acesta în concurs. Ansamblurile şi-au dovedit aptitudinile muzicale, dar în special acelea de dans tradiţional, în aplauzele şi uralele locuitorilor din Mioveni.
Urmează ca ansamblurile internaţionale să meargă la Topoloveni, iar mai apoi la Curtea de Argeş pentru a susţine acelaşi spectacol. După ce aceste spectacole se vor finaliza, juriul format din câte un reprezentant al fiecărui ansamblu vor acordat voturi celor mai bune echipe, urmând ca acestea să fie premiate cu sume de bani, după cum urmează: locul 1: 3000 de dolari, locul 2: 2000 de dolari, locul 1: 1000 de dolari.

Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Dragoș Predescu:Mai puțini consilieri locali în Argeș!

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: A fost emis Ordinul de prefect prin care se stabilește ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar