Acasă / EVENIMENT / Flăcările au lăsat fără adăpost o familie din Bădeşti

Flăcările au lăsat fără adăpost o familie din Bădeşti

700 de oameni au sărit să stingă casa!
Incendiu devastator, ieri, în satul Bădeşti, din comuna Pietroşani. O casă a fost distrusă de flăcări, iar o familie a rămas fără adăpost. Flăcările nu s-au extins şi la proprietăţile învecinate, datorită localnicilor, care n-au stat pe gînduri şi, în doar cîteva minute, s-au adunat cu sutele, pentru a da o mînă de ajutor.
Cei patru membri, părinţi şi copii, se aflau în interior, cînd a izbucnit focul. Văzînd cum acoperişul arde ca o torţă, fiecare a fugit în cîte o direcţie, să cheme ajutoare. Pînă ce au ajuns pompierii, tot satul, aproximativ 700 de oameni, a format un lanţ uman. Din mînă-n mînă, localnicii şi-au dat găleţi cu apă, pentru a stinge incendiul. Flăcările nu s-au extins la locuinţele din vecinătate, dar doi copii şi doi adulţi au rămas fără adăpost. „Proprietarul e nepotul meu. Erau cu toţii în casă, şi el, şi soţia, şi cei doi copii, un băiat de 18 şi o fetiţă de 11 ani. Nu ştiu de la ce s-a aprins. A ieşit în fugă fetiţa şi s-a dus să cheme vecinii. Băiatul a luat o maşină şi s-a dus pînă în capul satului, să anunţe.Vă daţi seama ce necaz s-a abătut peste ei! Aveau casă mare… nu mai au nimic. Bine că a ieşit lumea! S-a format un lanţ uman din sute de oameni, care au cărat apă, pînă au ajuns pompierii“, a spus Marioara Stănculescu.

Cauza, un gater lăsat sub tensiune
Mobilizarea oamenilor l-a impresionat pînă şi pe primar. „Cînd am ajuns eu, ardea undeva sus, la acoperiş. Îmi pare rău că s-a întîmplat aşa, dar acum îmi dau seama cît de solidari sînt oamenii din comună. Uitaţi-vă, dacă aveam sistem de alarmă, nu reuşeam să adun atîţia! Sînt aproximativ 700 de persoane care au intervenit. Aici, a ars tot ce înseamnă lemn. Ce am putut să mai salvăm au fost obiectele din interior“, a explicat edilul din localitate, Eugen Pătru. „A fost o intervenţie dificilă, din cauza materialului care a ars. După cum se vede, flăcările au mistuit acoperişul, camerele, mobilierul. N-au fost alte pericole în ce priveşte vecinătăţile şi nici victime. Foarte bună mobilizarea celor de aici! Au intervenit atît edilul, cît şi oamenii din localitate. Familia mai are o anexă, care n-a ars, acolo va locui pînă va primi sprijin“, a declarat maior Teodor Marin, locţiitor comandant Detaşamentul Curtea de Argeş. Potrivit Sorinei Slăvoiu, purtător de cuvînt ISU Argeş, incendiul a izbucnit din cauza unui utilaj tehnologic (gater) lăsat sub tensiune.
Sursa text :curier.ro Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar