Acasă / EVENIMENT / Flăcările au lăsat fără adăpost o familie din Bădeşti

Flăcările au lăsat fără adăpost o familie din Bădeşti

700 de oameni au sărit să stingă casa!
Incendiu devastator, ieri, în satul Bădeşti, din comuna Pietroşani. O casă a fost distrusă de flăcări, iar o familie a rămas fără adăpost. Flăcările nu s-au extins şi la proprietăţile învecinate, datorită localnicilor, care n-au stat pe gînduri şi, în doar cîteva minute, s-au adunat cu sutele, pentru a da o mînă de ajutor.
Cei patru membri, părinţi şi copii, se aflau în interior, cînd a izbucnit focul. Văzînd cum acoperişul arde ca o torţă, fiecare a fugit în cîte o direcţie, să cheme ajutoare. Pînă ce au ajuns pompierii, tot satul, aproximativ 700 de oameni, a format un lanţ uman. Din mînă-n mînă, localnicii şi-au dat găleţi cu apă, pentru a stinge incendiul. Flăcările nu s-au extins la locuinţele din vecinătate, dar doi copii şi doi adulţi au rămas fără adăpost. „Proprietarul e nepotul meu. Erau cu toţii în casă, şi el, şi soţia, şi cei doi copii, un băiat de 18 şi o fetiţă de 11 ani. Nu ştiu de la ce s-a aprins. A ieşit în fugă fetiţa şi s-a dus să cheme vecinii. Băiatul a luat o maşină şi s-a dus pînă în capul satului, să anunţe.Vă daţi seama ce necaz s-a abătut peste ei! Aveau casă mare… nu mai au nimic. Bine că a ieşit lumea! S-a format un lanţ uman din sute de oameni, care au cărat apă, pînă au ajuns pompierii“, a spus Marioara Stănculescu.

Cauza, un gater lăsat sub tensiune
Mobilizarea oamenilor l-a impresionat pînă şi pe primar. „Cînd am ajuns eu, ardea undeva sus, la acoperiş. Îmi pare rău că s-a întîmplat aşa, dar acum îmi dau seama cît de solidari sînt oamenii din comună. Uitaţi-vă, dacă aveam sistem de alarmă, nu reuşeam să adun atîţia! Sînt aproximativ 700 de persoane care au intervenit. Aici, a ars tot ce înseamnă lemn. Ce am putut să mai salvăm au fost obiectele din interior“, a explicat edilul din localitate, Eugen Pătru. „A fost o intervenţie dificilă, din cauza materialului care a ars. După cum se vede, flăcările au mistuit acoperişul, camerele, mobilierul. N-au fost alte pericole în ce priveşte vecinătăţile şi nici victime. Foarte bună mobilizarea celor de aici! Au intervenit atît edilul, cît şi oamenii din localitate. Familia mai are o anexă, care n-a ars, acolo va locui pînă va primi sprijin“, a declarat maior Teodor Marin, locţiitor comandant Detaşamentul Curtea de Argeş. Potrivit Sorinei Slăvoiu, purtător de cuvînt ISU Argeş, incendiul a izbucnit din cauza unui utilaj tehnologic (gater) lăsat sub tensiune.
Sursa text :curier.ro Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar