Acasă / SOCIAL / Stația de asfalt Căteasca, produce 50 – 60 de tone de asfalt pe oră

Stația de asfalt Căteasca, produce 50 – 60 de tone de asfalt pe oră

Statie de asfalt Cateasca-fotopress-24ro (12)Alegerea locului de întâlnire cu ziariştii nu a fost un moft, ci a avut un motiv cât se poate de întemeiat: în prezenţa preşedintelui Dan Manu, a celor doi vicepreşedinţi Ion Mînzînă şi Simona Brătulescu, a conducerii Regiei Judeţene de Drumuri Argeş, a altor factori de decizie, a avut loc darea în folosinţă a Staţiei de asfalt, obiectiv transmis în administrarea regiei precizate. Deşi trebuia să ajungă urgent la o altă întâlnire importantă, nici preşedintele Manu, nici cei doi vicepreşedinţi nu au plecat până când nu au văzut că, ieri, staţia a produs primele tone de asfalt.

Statie de asfalt Cateasca-fotopress-24ro (1)Promisiune împlinită
„Staţia are o capacitate de producţie între 50 şi 60 tone de asfalt pe oră, putând ajunge până la un maximum de 64 tone/oră. Avem drumuri suficiente de întreţinut, de plombat, de făcut sau refăcut covoare asfaltice. Prin intermediul dv, al jurnaliştilor, le transmit tuturor argeşenilor că este un nou început şi că una dintre marile priorităţi pe care noi le avem în atenţie înseamnă infrastructura, drumurile. Iată că la scurt timp după alegerile locale din iunie, ne ţinem de cuvânt, o dovadă fiind chiar ceea ce s-a întâmplat aici, la Căteasca – pornirea staţiei de asfalt”, a declarat Dan Manu. Staţia a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean prin licitaţie publică în noiembrie 2014, firma declarată câştigătoare fiind SC Vikos Impex Utilaje SRL, din Ucraina, valoarea contractului fiind de aproximativ 3,2 milioane lei vechi (inclusiv TVA).

Statie de asfalt Cateasca-fotopress-24ro (3)Disponibilă şi pentru alţii

Producţia de asfalt de la Căteasca urmează a fi folosită nu doar pentru Regia de Drumuri Judeţene, însemnând lucrări de investiţii, reparaţii şi întreţinere, ci şi pentru comercializarea mixturii asfaltice către terţi. Astfel se urmăreşte eficientizarea şi rentabilizarea activităţii regiei, cât şi realizarea de venituri suplimentare prin valorificarea produsului, pentru că, dacă Argeşul nu duce lipsă de asemene obiective, alte judeţe (Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa ş.a.) au deficit de staţii de asfalt, iar cea de la noi este gata să le fie de folos. Din discuţiile la faţa locului am mai reţinut că agregatele necesare preparării mixturii sunt achiziţionate de la furnizori locali, iar bitumul de la o firmă din Târgu Mureş, care nu este producător, ci doar importator. Şi când te gândeşti că, nu cu foarte mulţi ani în urmă, la Arpechim Piteşti se producea bitum de cea mai bună calitate…

Val N. Foto-Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Femeie dispărută de la domiciliu (1)

Femeie dispărută de la domiciliu

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară cercetări, în urma sesizării din data de 14 ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar