Acasă / SOCIAL / Ştiri de la politie

Ştiri de la politie

Poliţiştii Secţiei Rurale Lunca Corbului au identificat autorul unui furt dintr-o şcoală

În ziua de 18.09.2013, politistii din cadrul Secţiei nr.10 Poliţie Lunca Corbului, în timp ce se deplasau pe raza satului Lăngeşti din com. Lunca Corbului, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că grilajul de la o fereastră de la o Şcoala Generală aflată în stare de conservare era forţat. La faţa locului s-a prezentat un reprezentant al Primăriei Lunca Corbului care împreună cu lucrătorii de poliţie au constatat faptul că dintr-o sala de clasă au fost sustrase uşile de la sobele din teracotă precum şi două unităţi de calculator. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat autorul furtului în persoana unui minor in varsta de 17 ani, din comuna Lunca Corbului. Prejudiciul a fost recuperat şi predat unităţii şcolare.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săv infr. prev şi ped de art 208,209 CP.

A condus aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice

Pe str. Negru Voda, din municipiul Pitesti, jud. Arges, a fost depistat B.G., de 54 ani, din Mun. Pitesti, judetul Arges, in timp ce conducea un autoturism, avand o imbibatie de 1,08 mg/l alcool pur in aerul expirat. I-au fost recoltate doua probe biologice ( sange ).
In cauza s-a intocmit dosar penal conform art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002R.

Mandate de arestare puse în executare de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au acţionat pe raza mun. Câmpulung pe linia punerii în aplicare a mandatelor de executare a pedepsei închisorii aflate în lucru, ocazie cu care au fost identificaţi C.I., de 35 ani din mun. Câmpulung, jud. Argeş, pe numele căruia Judecătoria Câmpulung a emis un mandat de arestare, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 15 zile şi C.C., de 45 ani din mun. Câmpulung, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani, ambii pentru savarsirea unor infractiuni la regimul rutier.
Cei doi au fost reţinuţi, escortaţi şi încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi.

De asemenea, poliţiştii de investigaţii criminale Topoloveni, impreuna cu agenţi din cadrul Sectiei 9 Leordeni, au identificat si retinut pe R.C., de 45 ani din com. Leordeni jud. Arges, intrucat pe numele acestuia Judecatoria Topoloveni a emis un mandat de arestare, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev sip ed. de art. 85 alin. 1 din O.U.G. 195/2002.
Barbatul a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi.

Depistat în timp ce transporta cereale fără a poseda documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul B.O.P. Câmpulung-Compartimentul Proximitate, în urma activităţilor specifice efectuate, l-au depistat pe str. I. Mihalache din mun. Câmpulung, pe V.C., de 23 ani din com. Izvoru, jud. Argeş, în timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 245 kg mălai şi 250 kg tărâţe, în vederea comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Barbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.12/1990 cu amendă în valoare de 1500 lei iar întreaga cantitate de produse a fost confiscată.

Activităţi ale poliţiştilor Secţiei Rurale Hârtieşti

Poliţiştii Secţiei nr.8 Poliţie Rurală Hârtieşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului şi comerţului ilegal de produse de panificaţie, fiind depistat R.M.M., de 40 ani din mun. Piteşti, jud. Argeş, care a comercializat pe raza comunei Davidesti cantitatea de 86 produse de panificaţie cu nerespectarea legislaţiei în vigoare. Barbatul a fost sancţionat contravenţional conf. Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 1000 lei şi a fost confiscată suma de 60 lei reprezentând contravaloarea produselor de panificaţie comercializate.
De asemenea, s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de comerţ în Târgul săptămânal organizat în com. Boteni, jud.Argeş, fiind depistat D.I. din com. Boteni, jud.Argeş, care oferea spre vânzare produse agroalimentare fără să deţină documente legale de provenienţă. Barbatul a fost sancţionat contravenţional conf. Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 1000 lei şi a fost confiscată suma de 100 lei reprezentând contravaloarea produselor comercializate.

Autorul unui furt dintr-o locuinţă, identificat de poliţiştii Secţiei Rurale Albeştii de Argeş

Agenţii Sectiei de Politie Rurala nr. 1 Albestii de Arges au identificat pe L.A., de 28 de ani, din com. Albesti, jud. Argeş care in noaptea de 17.09.2013, a sustras din locuinta unei persoane 2 butelii de aragaz in valoare de 400lei.
Prejudiciul de 400 lei a fost recuperat si predat partii vatamate.
In cauza se efectueaza cercetari conform art.208-209 din CP.

Activităţi Silvice

Agenţii oraşului Stefanesti au depistat in zona Stefanesti- Valea Mare au depistat 2 persoane din Stefanesti in timp ce transportau cu un atelaje hipo material lemnos, fara a avea documente legale de provenienta si transport.
In cauza, materialul lemnos a fost retinut in vederea confiscarii, iar persoanele au fost sanctionate conform legii 171/2010.

De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.16 Valea Mare Pravăţ au acţionat pe raza de competenţă pe linia prevenirii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat 6 persoane care transportau cu atelaje hipo cantitatea totală de 6 m.c. lemn foc fag şi 1 m.c. lemn rotund răşinoase, fără documente legale de provenienţă.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în cuantum de 12.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat şi predat în custodia O.S Codrii Verzi ai Argeşului.

Totodata, poliţiştii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Rucăr au depistat pe O.C.F., de 19 ani din com. Rucăr, jud. Argeş, care a tăiat fără drept din proprietatea unei persoane din localitate, 2 arbori esenţă fag, în volum 2 m.c.. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 800 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat partii vătămate.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar