Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

politie_stiri
Pe Str. Patrascu Voda, din Pitesti, în curtea unui liceu, B.D., de 19 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatentiei in conducere a accidentat usor uşor pe N.M., de 18 ani, din Pitesti, care se afla in incinta liceului.
Conducătorul autovehiculului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările au fost efectuate de politisti din cadrul B.R. Piteşti.

Pe raza comunei Budeasa, I.M.M., de 30 de ani, din mun. Pitesti, jud. Argeş, in timp ce conducea un autoturism dinspre com. Budeasa catre sat Malureni, a accidentat grav un minor in varsta de 12 ani, din com. Budeasa, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art.184 C.P.

• I.C.M., de 23 ani, din com. Vladesti, in timp ce conducea un autoturism, pe b-dul. Dacia din Mioveni ajungand in intersectia cu str, Uzinei a efectuat virajul la stanga neacordand prioritate de trecere unui condus regulamentar din sens opus de F.I.O., de 37 ani, din oras Mioveni.
Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto F.I.O..
Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de politisti din cadrul B.R. Cimpulung.

Activităţi ale poliţiştilor Biroului Rutier Piteşti

Poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 101 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10160 lei, fiind retinute în vederea suspendării 7 permise de conducere şi retras un certificat de inmatriculare.

De asemenea, pe strada Victoriei din municipiu, a fost depistat C.C.A., de 30 ani ,din Mun. Piteşti, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul pur expirat
Conducatorului auto i-au fost recoltate doua probe biologice ( singe), in vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauza s-a intocmit dosar penal conform art.87 alin 1 din OUG 195/2002R.

Dosar penal pentru furt

În urma unor activităţi specifice, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au identificat autorii furtului unei genţi în care se aflau 2 telefoane mobile, carduri bancare, documente şi bunuri personale, în persoana lui C.C. de 26 ani şi a unui minor in varsta de 16 ani, ambii din Lunca Corbului.
Din cercetări a rezultat faptul că în data de 07.07.2013, în timp ce aceştia se aflau în bazinul Ştrand din Piteşti, profitând de natenţia părţii vătămate R.E. din Piteşti, i-au sustras geanta cu bunurile menţionate mai sus. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săv. infr.prev.şi ped de art.208, 209 Cp.

Infracţiuni rutiere

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi B.O.P. Campulung au depistat pe str. C. Simonescu din mun. Câmpulung pe C.I.G. de 31 ani din com. Albeştii de Muscel, jud. Argeş, în timp ce conducea o autoutilitara având o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Mun. Câmpulung, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal conf. art. 87 al.1 din OUG 195/2002R.

A.I., de 41 ani din Tigveni, a fost depistat de poliţiştii rutieri din municipiul Curtea de Argeş, în timp ce conducea un motociclu pe raza com. Tigveni, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002R.

De asemenea, agenţii Biroului Rutier Curtea de Arges au identificat pe S.A.G. de 25 ani, din Curtea de Argeş, care a condus un autoturism pe DN 73 C, com.Ciofrângeni, fara a poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie de autovehicule şi totodata a declarat date false privind identitatea sa.
În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 86 alin.1 din O.U.G. 195/2002R şi art. 293 C.P.

Pe raza com. Priboieni D.J-702 a fost depistat de agenţii Formatiunii Rutiere Topoloveni, S.D., de 40 ani din Priboieni, in timp ce conducea un moped, avand o alcoolemie de 0,60 mg./l alcool pur in aerul expirat.
Barbatul a refuzat recolatarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala conf. art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002R.

Totodata, a fost depistat A.V., de 72 ani, din Stefanesti, in timp ce conducea pe DN 7 Stefanesti un moped, fara a poseda permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal conform art 86 alin 1 din OUG 195/2002R.

Activităţi Silvice

Politisti din cadrul Politiei orasului Topoloveni impreuna cu agenţi din cadrul Sectiei nr. 5 Politie rurala Calinesti au actionat pentru prevenirea taierii ilegale, sustragerii si transportului fara forme legale a materialului lemnos, ocazie cu care au depistat 5 barbati care transportau cu atelaje hipo pe D.J. 704 Udeni Zavoi cantitatea totala de 2,4 mc. lemn foc stejar, fara documente legale.
Barbatii au fost sancţionaţi contravenţional conf. art. 19 alin. 1 lit.,,b,, din Lg. 171 /2010 cu amendă in valoare de 2000 lei, fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii si predat Ocolului Silvic Topoloveni.

Poliţiştii Secţiei nr.14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti şi ai Postului de Politie Berevoieşti, împreună cu subofiţeri din cadrul I.J.J. Argeş si reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Argeş au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 06-08.07.2013, din rampa de exploatare forestieră a unei societăţi de pe raza comunei Berevoieşti, M.C., de 33 ani, din localitate, a sustras un volum de circa 10 m.c. material lemnos esenţă răşinoase.
Materialul lemnos a fost valorificat de autorul faptei către mai multe persoane fizice de pe raza comunei Berevoieşti, până în prezent reuşindu-se identificarea şi recuperarea a 5,60 m.c. material lemnos esenţă răşinoase, care a fost restituit reprezentantului părţii vătămate.
Barbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săv. infr. prev. şi ped. de art. 208, 209. C.P., cercetările fiind continuate în vederea recuperării întregului prejudiciu.

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar