Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Autoaccidentare gravă

În ziua de 25.09.2013, ora 04.45, in localitatea Dîrmanesti, B.N.C., de 36 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism din directia Domnesti catre Mioveni, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul autoturismului, a patruns pe sensul opus de mers, dupa care a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu un cap de pod din beton situat in partea stinga a directiei sale de mers.
Din accident a rezultat vatamarea corporala grava a conducatorului auto.
Conducatorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

Activităţi ale poliţiştilor Biroului Rutier Piteşti

Poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pe raza municipiului Piteşti, fiind aplicate un număr de 138 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14513 lei. În urma activităţilor a fost reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.
Totodată, agenţii rutieri au depistat pe N.A., de 27 ani, din Oraş Ştefăneşti, în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 17.09.2013. În cauză a fost întocmit dosar penal conf. art. 85/1 din O.U.G.195/2002R.

Persoane suspecte de a comite fapte antisociale, depistate pe raza municipiului Piteşti
Poliţiştii Compartimentului Poliţie de Proximitate şi Ordine Publică ai Secţiei 1 Poliţie Piteşti, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Locale Piteşti şi A.T.O.P., au acţionat, pe raza de competenţă, în vederea depistarii persoanelor care sunt pretabile comiterii de fapte antisociale, ocazie cu care au identificat un număr de 10 persoane care încălcau prevederile Legii 61/1991.

A condus aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice

Agenţi din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung, împreună cu agenţi din cadrul Biroului Rutier, au depistat pe B.A.I., de 34 ani din mun. Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 1.34mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Cîmpulung unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art 87, alin. 1 din OUG 195/2002R.

Poliţiştii municipiului Câmpulung au identificat 12 elevi care absentau de la cursuri

Poliţiştii Biroului de Ordine Publica-Compartimentul Proximitate, au depistat în 4 baruri situate pe raza mun. Câmpulung, un număr de 12 elevi care absentau nemotivat de la cursuri. Cei în cauză au fost îndrumaţi să meargă la scoala, iar conducerile unităţilor de învăţământ vor fi informate despre aceste aspecte pentru a dispune măsurile prevăzute în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al fiecărei unităţi.

23 de comercianţi controlaţi în piaţa centrală din municipiul Câmpulung

Poliţiştii din cadrul B.O.P. Câmpulung – Compartimentul Proximitate împreună cu poliţiştii din cadrul S.I.F.-I.P.J. Argeş şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Argeş, au desfăşurat activităţi de combatere a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume-fructe în Piaţa Centrală din Câmpulung, ocazie cu care au fost controlaţi un număr de 23 de comercianţi şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4500 lei, cf. Legii nr.12/1990. Cu această ocazie a fost identificat V.D., de 46 ani din Câmpulung, care comercializa cantitatea de 180 kg struguri, în valoare de 360 lei, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Cantitatea sus menţionată a fost confiscată, cel în cauză fiind sancţionat cu suma de 1500 lei cf. Legii nr.12/1990.

Poliţiştii Secţiei Rurale Călineşti au verificat deţinătorii de cazane din cupru, destinate fabricării de băuturi alcoolice.

Agenţii Secţiei 5 Poliţie Rurală Călineşti, au efectuat verificări pe raza de competenţă în vederea identificarii deţinătorilor de cazane din cupru destinate producerii de băuturi alcoolice, cît şi a respectarii prevederilor legale, constînd în depozitarea deseurilor în fose septice special destinate în acest sens , verificînd un număr de 3 deţinători, ocazie cu care a fost identificat T.N., în vîrstă de 60 ani din com. Calinesti, care producea rachiu din fructe, iar deseurile rezultate în urma procesării erau colectate într-un bazin din beton, care era prevăzut cu un orificiu de scurgere a acestora, în albia pîrîului Rîncaciov. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Activităţi silvice

În data de 25.09.2013, poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş- Serviciul de Ordine Publică, împreună cu un reprezentant al Direcţiei Silvice Argeş, au acţionat pe raza com. Cocu, punctul Frasin, pe linia prevenirii, combaterii tăierii şi sustragerii ilegale de material lemnos, ocazie cu care a fost identificat S.N.I., de 30 ani, din com. Cocu, sat Richiţele de Jos, care a tăiat fără drept doi arbori specia anin, cu un volum de 3,59 mc.
În cauza s-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.108 din Legea 46/2008.

Poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Rucăr au depistat pe G.I.R., de 19 ani, din com. Rucăr, care a tăiat fără drept un număr de 6 arbori esenţă răşinoase din fondul forestier administrat de O.S Păpuşa Rucăr.
Cel în cauză a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, art. 8 alin.1 lit. a, cu amendă în valoare de 800 lei iar cantitatea de 1,778 m.c a fost predată în custodie O.S. Păpuşa Rucăr.

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au depistat pe D.A.C., în timp ce transporta cantitatea de 1,3 mc material lemnos de esenţă fag, pentru care nu a putut prezenta forme legale de transport. S-a procedat la sancţionarea contravenţională conf. Lg. 171/2010 şi ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos ce a fost predat reprezentanţilor O.S.Piteşti.

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Avertizare-meteorologică (1)

ISU Argeș: Informare meteorologică

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20 Fenomene ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar