Acasă / SOCIAL / Piteştiul să aibă un ceas de măsurat lumea!

Piteştiul să aibă un ceas de măsurat lumea!

Primăria Piteşti, prin Centrul Cultural, a început, marţi, o serie de dezbateri lunare, pe teme de larg interes, sub genericul „Conferinţele municipiului Piteşti“. Prima reuniune l-a avut ca invitat pe matematicianul şi scriitorul Alexandru Mironov, care a susţinut o prelegere foarte interesantă, cu tema „Starea lumii“. Pentru început, omul de ştiinţă a prezentat un documentar despre viteza uluitoare cu care se schimbă lumea.
De exemplu, în China, sînt cei mai mulţi copii superinteligenţi, aceştia reprezentînd 25% din total, şi tot în această ţară sînt cei mai mulţi vorbitori de limbă engleză.
În fiecare zi, în lume se publică 3.000 de cărţi, iar o ediţie săptămînală New York Times cuprinde mai multe informaţii decît tot ce putea afla o persoană în secolul al XVIII-lea. S-a ajuns la concluzia că studenţii care fac o facultate de 4 ani, în anul al treilea de studiu, jumătate din materia învăţată în anul I va fi depăşită. Se estimează că, în 2049, un calculator de 1.000 de dolari va depăşi capacitatea de calcul a întregii omeniri. Matematicianul a avut şi cîteva propuneri pentru edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc, prezent la eveniment. „Haideţi să deschidem în timpul vacanţelor 2, 3, 4 şcoli în oraş, fiindcă cele mai lungi vacanţe din lume le au copiii din România, şi prea multă vacanţă strică! De asemenea, să înfiinţăm în fiecare şcoală un club de ştiinţă şi să amplasăm în Piteşti un ceas care să le dea piteştenilor informaţii interesante despre lumea în care trăiesc. Este vorba de worldmetru, ceasul de măsurat lumea. Dacă ne uităm acum pe acesta, vedem că populaţia lumii este de 7.181.234.059 iar aceasta se măreşte în fiecare secundă, fiindcă, la fiecare două secunde, se nasc 5 noi pămînteni“, a spus Alexandru Mironov. Seria prelegerilor lunare va continua la Piteşti şi cu alţi invitaţi de marcă din rîndul intelectualităţii româneşti.
Sursa text:curier.ro Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar