Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere
În comuna Recea, A.V., de 52 ani, din Costesti, in timp ce conducea un autoturism din direcţia Izvoru catre Buzoesti, a accidentat grav un minor de 11 ani, din Recea, care fiind nesupravegheat s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure, prin spatele unui autovehicul oprit.
Conducătorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul F.R. Costesti.

În ziua de 14.11.2013, orele 2125, in comuna Darmanesti, D.G.C., de 21 ani, orasul Mioveni, in timp ce conducea un autoturism din direcţia Pitesti catre Domnesti, a intrat in coliziune cu o cabalina lasata nesupravegheata care se afla pe carosabil.
Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto.
Acesta nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Campulung.

Activităţi ale poliţiştilor Serviciului Rutier Argeş

Poliţiştii rutieri au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.590 lei. Au fost retinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3 permise de conducere şi retrase 6 certificate de inmatriculare.

De asemenea, in localitatea Malureni, a fost depistat B.G.M., de 31 ani, din comuna, in timp ce conducea o autoutilitara, avand o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Totodata, pe strada Lanariei, in municipiul Pitesti, a fost depistat T.M., de 25 ani, din com. Bradu, in timp ce conducea un autoturism avand o imbibatie de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In cauze s-au intocmit dosare penale conform art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002R.

Mandat european de arestare, pus în aplicare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au depistat pe raza mun. Pitesti pe B.A., de 52 ani, din Cîmpulung, pe numele căruia autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare.
Barbatul a fost condus la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Piteşti în vederea continuării procedurii judiciare de extrădare către autorităţile austriece, după care a fost introdus în arestul IPJ Argeş.

111 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii Biroului Rutier Piteşti

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza municipiului Piteşti, fiind aplicate un număr de 111 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.310 lei.
De asemenea, au retinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere şi au retras 2 certificate de inmatriculare.

Comercializau marfă fără a poseda documente de provenienţă

In urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii municipiului Campulung au depistat pe T.L., de 24 ani şi R.F., de 23 ani, ambii din comuna Bărbuleşti,

judeţul Ialomiţa, în timp ce se deplasau pe str. Republicii, din localitate şi ofereau spre vânzare obiecte, fără a avea documente legale de provenienţă.
Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei, iar în urma controlului bagajelor, au fost găsite un număr de 30 perechi pantofi sport, ce aveau inscripţionată sigla unei mărci. Din declaraţia acestora a rezultat faptul că aceste produse erau contrafăcute, urmand a fi vândute cu sume cuprinse între 20-30 lei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84/1998.

Control la o societate comercială, efectuat de poliţiştii municipiului Câmpulung

Poliţiştii au efectuat un control la o societate cu punct de lucru în Cîmpulung, zona Pieţei Centrale. Reprezentantul societăţii nu a prezentat documente legale pentru cantitatea de 231 kg cereale grâu şi porumb în valoare 230 lei, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu suma de 1500 lei conform Legii nr.12/1990, iar întreaga cantitate de cereale a fost confiscată în vederea valorificării prin D.G.F.P. Argeş.

Poliţiştii Secţiei Rurale Leordeni şi Posturilor de Poliţie Răteşti şi Leordeni au identificat autorii mai multor furturi

Poliţiştii Sectiei 9 Politie Leordeni impreuna cu agentii Posturilor de Politie Ratesti si Leordeni, au continuat cercetarile in dosarele penale cu auori necunoscuţi, ocazie cu care au obtinut urmatoarele rezultate:
– Intr-un dosar penal inregistrat pentru art. 208 si 209, privind furtul a 270 l motorina dintr-un autotir parcat pe DJ 702 G Ratesti, au identificat autorii, respectiv un minor de 17 ani si D.A.G., de 19 ani, ambii din Ratesti;
– În dosarul penal inregistrat pentru art. 208,209 C.P., privind furtul unui motoferastrau din locuinta unei persoane din Ratesti, au fost identificati autorii : D.M., de 18 ani şi I.C.M., de 24 ani, ambii din comuna Ratesti;

-Totodata, în dosarul penal inregistrat initial fata de autori necunoscuţi, pentru art. 208,209 C.P. care au sustras o bormasina, un polidisc si un aparat de sudura artizanal din locuinta unui barbat din comuna Bogati, a fost identificat autorul, respectiv P.C.S., de 20 ani, din localitate.

Transporta produse de panificaţie şi patiserie fără documente legale

Pe raza oraşului Stefăneşti, a fost depistat in trafic N.D.D., de 42 de ani din Pitesti, care transporta cu un autovehicul produse de panificatie si patiserie a caror provenienta nu a putut fi dovedita cu acte legale in conditiile legii, ocazie cu care s-a aplicat o sanctiune contraventionala societatii comerciale unde barbatul isi desfasoara activitatea, conform Lg. 12/1990, cu amenda in valoare de 6000 lei. Produsele in cauza au fost ridicate in vederea confiscarii, urmand a fi depuse la DGFP Arges.

Activităţi Silvice

Poliţiştii oraşului Ştefăneşti, municipiului Câmpulung si Secţiilor Rurale Rucăr si Valea Mare Pravăţ, au depistat pe raza de competenta 9 barbati care transportau material lemnos, fara a avea documente legale de provenienta si transport. In cauze, materialul lemnos a fost retinut in vederea confiscarii, iar persoanele respective au fost sanctionate conform legii 171/2010 cu amenda totala de 17.000 lei.

Agenţii Posturilor de Poliţie Tigveni si Cosesti au identificat 2 barbati care au taiat ilegal si sustras material lemnos. In cauze, s-a intocmit dosar penal conf. art. 108 si 110 din Legea 46/2008, respectiv s-a aplicat o amendă în valoare totală de 500 lei.

Agenţi din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti împreună cu politisti din cadrul I.P.J. Argeş- SIF, S.O.P., specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti şi I.T.M. Argeş, au acţionat pe raza de competentă, ocazie cu care pe raza com. Berevoeşti, a fost identificată exploatarea forestieră a unei societati cu sediul în Mun. Mangalia, jud. Constanţa.
În această exploatare, în rampa primară au fost identificate trei persoane în legătură cu care specialiştii I.T.M. au stabilit că desfăşoară activităţi lucrative în favoarea societatii, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.
Faţă de administratorul firmei s-a dispus sancţionarea cu amendă în valoare de 30.000 lei în conformitate cu prevederile art. 260 alin. 1 lit. e din Legea 53/2003.
Împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti sunt continuate activităţile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul tăierii, exploatării şi circulaţiei materialului lemnos.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar