Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Bărbat cercetat pentru tâlhărie

În seara de 07.02.2014 , ora 2130 , Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de o minoră în vârstă de 16 ani, din Piteşti, cu privire la faptul ca în timp ce se afla pe strada Negru Vodă, din Mun. Piteşti, într-un autobuz, i-a fost furat un telefon mobil.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, care din primele verificări au stabilit că, în jurul orelor 2120, în timp ce se minora afla cu un prieten într-un autobuz, pe strada Negru Vodă, un individ necunoscut i-a furat telefonul mobil, după care autorul a fugit către Universitatea Constantin Brancoveanu, fiind urmărit de prietenul persoanei vătămate, care l-a prins şi imobilizat.
Autorul a fost identificat în persoana lui B.R.C., de 26 ani, din Piteşti.
Fata de acesta s-a început urmărirea penala pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută si pedepsită de art. 233 rap. la art 234 alin 1 lit d si e din CP şi s-a luat măsura reţinerii, fiind prezentat Judecătoriei Piteşti cu propunere de arestare preventivă, măsură care nu a fost însuşită de instanţă.

Accidente rutiere

În ziua de 07.02.2014, orele 05.10, pe Str. Calea Câmpulung din Mun. Piteşti, P.D.R., de 27 ani, din Pitesti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Mioveni către Pitesti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, acesta fiind acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu zăpada depozitată pe marginea părţii carosabile, răsturnându-se. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoara a conducştorului auto si a lui C.C.A., de 25 ani din Mioveni, pasager pe scaunul din dreapta fata.

Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0.83 mg./l alcool pur in aerul expirat. Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art 196 şi 336 CP.

In localitatea Morăreşti, C.S., de 38 ani, din mun. Constanta, în timp ce conducea un auto având direcţia de deplasare Vâlcea către Piteşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un auto condus regulamentar de M.I.C., de 37 ani din mun. Bucureşti.
Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto M.I.C.. Conducătorului auto C.S. i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, iar M.I.C. nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauza s-a intocmit dosar penal conf art. art 196 si 336CP.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul S.R.- Argeş.

Depistat în flagrant în timp ce sustrăgea material feros

În ziua de 08.02.2014, în jurul orelor 07.40, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Piteşti au prins în flagrant pe P.F.,de 43 ani,din Piteşti, în timp ce sustrăgea material feros din incinta unei societăţi comerciale de pe str. Depozitelor, Piteşti.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Infracţiuni rutiere

La data de 08.02.2014, orele 01.17, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat în trafic, pe Bd. Nicolae Bălcescu din Piteşti, pe G.G.A., de 18 ani, din

Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul pur expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 336 C.P.

In data de 08.02.2014, a fost depistat T.F.S., de 41 de ani, din oraş Ştefăneşti, în timp ce conducea pe str. Cavalerului – Ştefăneşti, un autoturism, aflându-se în stare de ebrietate (0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat), fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
In cauză s-a întocmit dosar penal conform art. art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti au depistat pe S.Ş.I., de 33 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autovehicul pe raza com.Ungheni, producând o tamponare. În urma testării cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Carol I Costeşti, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge. A fost întocmit dosar penal conform art. 336CP.

Poliţiştii au depistat pe DN 73-Schitu Goleşti, pe G.C., de 44 ani, din comuna Schitu Goleşti, judeţul Argeş în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin 1 din C.P.

Depistaţi de poliţişti în timp ce comercializau ţigări netimbrate

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie au efectuat o acţiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu ţigări nefiscalizate, ocazie cu care la intersecţia străzilor Al. Sahia si M. Eminescu din zona Pieţii Ceair, au identificat pe N.M. si N.F., de 42, respectiv 44 ani, ambii din Piteşti, în timp ce ofereau spre vânzare dintr-un autoturism, cantitatea de 800 ţigarete netimbrate.
S-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 800 de ţigarete, iar aceştia urmează să fie sancţionaţi contravenţional de către reprezentanţii ANAF conform Lg. 571/2003 Rep.

Comercializau produse fără documente de provenienţă

Agenţii Postului de Politie Stâlpeni au depistat pe M.V., de 34 ani, din Mioveni, care comercializa ceapă fără documente legale de provenienţă, pe raza comunei Stâlpeni. A fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amenda in valoare de 1000 lei si a fost confiscata suma de 45 lei, reprezentând contravaloarea a 30 kg. ceapă.

S.M., de 57 de ani, din Curtea de Argeş, vânzătoare la un magazin, a fost depistată comercializând produse de panificaţie in valoare de 47,7 lei fără documente de provenienţă. A fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 lei şi s-a dispus confiscarea sumei de 47,7 lei.

Poliţiştii municipiului Curtea de Argeş, au depistat pe C.M., de 53 ani, din Curtea de Argeş, care comercializa produse alimentare şi nealimentare fără a avea documente de provenienţă. Cu ocazia controlului a fost confiscată suma de 54 lei, contravaloarea a 60 bucăţi pâine franzelă de 300 g, de asemenea, fiind confiscate 580 ţigarete şi mai multe produse alimentare şi nealimentare în valoare de 2.432 lei. A fost sancţionată conf.Lg.12/90 cu suma de 1500 lei, iar produsele confiscate vor fi valorificate conf.L.12/90.

Activităţi Silvice

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Buzoeşti, împreună cu lucrători din cadrul IJJ Argeş, au depistat pe G.A., de 39 ani, din com. Râca, care a tăiat fără drept şi a sustras cantitatea de 0.55 mc lemn de foc dintr-o pădure.
Persoana în cauză a fost sancţionată conf. L171/2010, cu amendă în valoare de 1000 lei, iar materialul lemons a fost confiscat şi predat lucrătorilor Ocolului Silvic Costeşti.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Hârtiesti au depistat pe I.F., de 24 ani si T.M., de 31 ani, ambii din com. Stoeneşti, care efectuau acte de comerţ ilegal cu material lemnos.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform art. 20 lit. d si art. 21 lit. k din Legea 171/2010, cu amenzi in valoare de 4000 lei.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar