Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accident rutier în Piteşti

În ziua de 17.02.2014 la intersectia str. Constantin Rădulescu Motru cu Aleea Nicolae Gane, în mun. Piteşti, numitul S.I., de 64 ani, din mun. Piteşti, în timp ce conducea pe str. Constantin Rădulescu Motru, din direcţia Bld. Nicolae Bălcescu către Aleea Nicolae Gane, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu alt autoturism condus regulamentar din direcţia str. Gârlei către intrarea în parcarea unui supermarchet, de R.M., de 40 ani, din oraşul Ştefăneşti.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto R.M.
Cercetările au fost efectuate de lucrători ai B.R. Pitesti.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Arges şi Biroului Rutier Piteşti au aplicat 93 sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.787 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulatie 6 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Au condus fara permis

Pe raza com Bradu, a fost depistat numitul G.A.R., de 21 ani, din com. Căteasca, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art 335 alin. 1 din CP. Cercetările vor fi efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

Totodată a fost depistat numitul B.F., de 35 ani, din judeţul Sibiu, care a condus pe raza com. Bascov, un autoturism avînd permisul de conducere reţinut.
S-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335/2 din C.P.
Cercetările vor fi efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

Poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie Priboieni şi Beleţi Negreşti au depistat o persoană de 17 ani din comuna Bogaţi, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Dobreşti, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 335 CP.

Au condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat pe U.I., de 53 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce conducea un autoturism în Piteşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 336, alin. 1 din C.P.

De asemenea Poliţiştii Postului de Poliţie Popeşti, împreună cu poliţişti din cadrul formaţiunii Poliţie Rutieră Costeşti, au identificat pe P.D.D., de 40 ani, din com. Izvoru, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal Popeşti- Râca sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conf. art. 336 CP.

Autori de furturi din magazine identificaţi

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie au intervenit la un supermarket de pe raza de competenţă, unde s-a reclamat faptul că o persoană de sex feminin a sustras produse din incinta societăţii. Aceştia au identificat autoarea infracţiunii ca fiind S.R., de 45 de ani, din Mun. Piteşti, care a sustras produse în valoare de 59 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt, faptă prevazută şi pedepsită de art. 228 din C.P, prejudiciul fiind recuperat şi predat părţii vătămate.

De asemenea poliţiştii Biroului Ordine Publică Campulung au depistat pe V.A.G. de 20 ani din com. Mihaesti, care a sustras produse nealimentare în valoare de 14,48 lei din incinta unui supermarket din mun. Câmpulung. În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 228 C.P.

Grup de persoane sancţionate

Agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Politie au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, ocazie cu care au depistat în cartierul Prundu, un grup format din trei femei cu vârste cuprinse între 40 şi 56 de ani, toate din com.Băiculeşti, jud.Argeş, constituite în grup în vederea comiterii de fapte antisociale contrare ordinii şi liniştii publice. Cele în cauză au fost conduse la sediul secţiei unde au fost sancţionate conf. L61/’91R, cu amenzi în valoare totală de 1.500 lei.

Produse expirate expuse spre vanzare

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au efectuat un control inopinant la o societate din aceeaşi localitate, ocazie cu care au aplicat o sancţiune contravenţională în val. de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1, lit. d din L12/’90 R.

Produse de panificaţie fără documente de provenienţă

Patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung l-au depistat pe S.D.A. de 34 ani din mun. Câmpulung, în timp ce transporta 100 pâini, în valoare totală de 70 lei, pentru care nu deţinea documente legale provenienţă şi transport. Acesta a fost sancţionat cu suma de 1000 lei, conform Legii nr.12/1990, iar întreaga cantitate de pâine a fost confiscată contravaloric.

Poliţiştii Biroului Ordine Publică Curtea de Argeş, Compartimentul Siguranţă Publică au actionat pe raza de competenţă ocazie cu care au identificat pe M.M.A., de 28 ani, din municipiul Curtea de Arges, care deţinea spre vânzare cantitatea de 40 pâini franzelă de 300 g, fără documente de provenienţă.
Persoana a fost sancţionată cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990R iar cantitatea de 40 pâini franzelă a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş – Trezoreria Piteşti.
Tot cu aceasta ocazie a fost identificat P.S.L., de 22 ani, din comuna Valea Danului, care transporta 50 paini franzela a 300 grame fără a deţine documente de provenienţă.
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990R iar cantitatea de 50 pâini franzelă de 300 grame a fost confiscată valoric, iar suma de bani depusă la A.J.F.P. Argeş – Trezoreria Piteşti.

Au depăşit programul de funcţionare

Poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung au efectuat în noaptea de 16/17.02.2014, controale la 3 societăţi comerciale de pe raza de competenţă care desfăşurau activităţi comerciale în regim de program „non-stop” ocazie cu care au constatat că toate cele trei societăţi comerciale deţineau autorizaţii de funcţionare, emise de Primăria Mun. Câmpulung, dar cu program orar zilnic între orele 07.00-22.00.
Administratorii societăţilor, au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu suma de 2000 lei, conform Legii nr.12/1990. Totodată va fi informată Primăria Mun. Câmpulung cu privire la aspectele constatate.

Cercetările continuă în cauza luptelor de câini

În ziua de 17.02.2013, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Costeşti, au continuat cercetările în dosarul penal privind organizarea de lupte ilegale de câini în com. Suseni, judeţul Argeş. Cu această ocazie au efectuat trei percheziţii la domiciliile suspecţilor P.S.I., din Craiova, C.I.A., din com. Icoana, Olt şi C.C.C., din com. Bradu. Jud. Argeş în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii I.A.M., P.S.I., C.C.C., C.I.A. si D.A.I., reţinuţi în cauză, dispunând faţă de aceştia măsura controlului judiciar.

Activităţi de prevenire a absenteismului şcolar

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Proximitate din cadrul Poliţiei Ştefăneşti, împreună cu profesori din cadrul Liceului Tehnologic Dinu Brătianu Ștefăneşti , au efectuat o acţiune pe linia absenteismului şcolar, în zona adiacentă unităţii de învăţământ ocazie cu care au fost identificaţi un numar de 12 elevi ce absentau de la orele de curs. Aceştia au fost consiliaţi şi conduşi la unitatea de învăţământ unde au fost predaţi profesorului de serviciu.

Activităţi Silvice

Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în data de 17.02.2014 pe raza judetului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 58 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 12500 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 3,4 m.c. material lemnos.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar