Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

Pe D.N.65, com. Lunca Corbului, P.N., de 41 ani, din Pitesti, în timp ce conducea un autocamion ce tracta o semiremorca, nu a adaptat viteza intr-o curba deosebit de periculoasa la stânga, semnalizata corespunzător, a pătruns pe contrasens si a intrat in coliziune laterala cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de care D.C., de 59 ani, din jud. Dolj.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui D.C..
Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 196 C.P.

În ziua de 25.03.2014, A.M., de 26 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat uşor pe P.C., de 56 ani, din Piteşti, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fără să se asigure. In urma testării pietonului cu aparatul alcooltest a rezultat 1,18 mg/l alcool in aerul expirat.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art 196 C.P.
Cercetările au fost efectuate de politistii B.R. Piteşti.

Depistaţi de poliţişti la braconaj

În ziua de 25.03.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Ungheni au depistat pe S.V.A., N.N., B.A., P.V. şi P.N., toţi din com.Căldăraru, în timp ce braconau pe fondul de vânătoare nr.50 Malu–com.Căldararu, hăituind şi urmărind vânatul cu câini din rasele ogar, precum şi metişi ai acestora.
Au fost confiscaţi un număr de 5 câini din rasa ogar şi metişi ai acestora, urmând a fi predaţi către Biobaza Smeura, in vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art.42, alin.1, lit. c din Lg.407/2006.

Avize de însoţire material lemnos, completate necorespunzător

În ziua de 25.03.2014, poliţiştii Biroului C.D.S.S.P.P din cadrul – Serviciul de Ordine Publică au efectuat verificări la o societate comercială cu obiect de activitate transport şi comercializare material lemnos, şi P.F. Ţ.V. cu obiect de activitate debitare, transport şi comercializare material lemnos, ambele cu sediul în Pietroşani, fiind sancţionaţi administratorii cu amenzi de câte 2000 lei, pentru completarea necorespunzătoare a avizelor de însoţire secundare, conform Legii 171/2010.

Autor de furt, identificat de poliţişti

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au identificat autorul furtului a două telefoane mobile în persoana lui E.A., de 48 ani, din Slobozia. Din cercetări a rezultat faptul că la data de 11.02.2014, în timp ce partea vătămată R.I. se afla în Piaţa Ceair, prin distragerea atenţiei, i-a sustras acesteia telefoanele mobile în valoare de 2100 lei. S-a reţinut săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art.228, 229 din C.pen..

Comercializa produse de panificaţie fără documente de provenienţă

Poliţiştii Secţiei nr. 15 Poliţie Rurală Stâlpeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul panificaţiei, efectuând un control la o societate comercială din Bălileşti. A fost depistat B.Ş., de 55 ani, din Bălileşti, care comercializa pâine şi specialităţi de panificaţie fără documente de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conf. Legii 12/1990-R, cu amendă în valoare de 500 lei şi s-a confiscat suma de 32 lei, reprezentând contravaloarea a 19 pâini şi 14 specialităţi panificaţie.

Au condus, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

În seara de 25.03.2014, în jurul orelor 2200, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.8 Poliţie Rurală Hârtieşti au depistat pe raza com. Hârtieşti, pe M.N.D., de 45 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,50 mg./l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Mun. Câmpulung unde i s-au recoltat probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336 Cod Penal.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 17 Poliţie Rurală Tigveni, au depistat pe Ş.G.I., de 26 ani, din com. Sălătrucu, sat Văleni, în timp ce conducea un autoturism pe raza com. Şuici, jud Argeş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,06mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Nu avea licenţă de transport pe traseu

Poliţiştii Sectiei nr. 1 Politie Rurala Albestii de Argeş au identificat pe G.M.D., de 31 de ani, din Piteşti, pe DN7C- raza com. Albestii de Argeş, efectuând transport de persoane, cu un autoturism, fara a avea licenţă pe traseul stabilit, ocazie cu care, a fost sancţionat conf. art.z 7 alin.1 lit.a din HG 69/2012, cu amenda in valoare de 4.000 lei.

Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei de Poliţiei Rurală Bascov au controlat un număr de 2 autovehicule încărcate cu material lemnos, fiind aplicată o sancţiune pe numele lui C.I., de 23 ani care transporta 1,6 mc lemn foc fara documente legale.

Poliţiştii Secţiei nr.16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat 5 bărbaţi din Valea Mare – Pravăţ, care au transportat cu atelaje hipo cantitatea de 1,6 m.c. material lemnos esenţă fag fără aviz de însoţire.
Au fost sancţionaţi contravenţional conf. art.19 alin.1 lit.b din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Păpuşa Rucăr.
Au mai depistat pe C.R., de 33 ani, din Albeştii de Muşcel, care deţinea la domiciliu, fără documente de provenienţă, cantitatea de 3 m.c. lemn foc fag.
A fost sancţionat contravenţional conf. art. 19 lit. m din Lg. 171/2010, fiind dispusă confiscarea materialului lemnos, care a fost predat în custodia O.S. Aninoasa.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar