Acasă / EVENIMENT / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accident rutier pe raza municipiului Piteşti

În ziua de 13.05.2014, pe strada Exercitiu, din municipiul Pitesti, T.C.G., de 25 ani, din municipiul Slatina, judetul Olt, în timp ce conducea un autoturism din direcţia strada Exercitiu către strada Craiovei, a accidentat usor pe M.S.C., de 82 ani, din municipiul Pitesti, care s-a angajat in traversarea strazii pe marcaj pietonal, semnalizat corespunzator.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Piteşti.

Mandate de arestare, puse în executare de poliţişti

În ziua de 13.05.2014, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat de arestare, emis de Curtea de Apel Piteşti, privind pe A.A.L., de 22 ani, din mun. Piteşti.

De asemenea, poliţiştii Compartimentului Urmăriri, în colaborare cu cei ai Postului de Politie Leordeni, au pus în executare un mandat de arestare privind pe T.A.C., de 41 ani, din mun. Pitesti, condamnat la 2 ani inchisoare, pentru savârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 193 alin. 2 C.P.
Persoanele au fost încarcerate în arestul I.P.J. Argeş.

 

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

In ziua de 13.05. a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au aplicat 61 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.530 lei, din care 18 sanctiuni in valoare de 5.020 lei, pentru depasirea vitezei legale. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere si retrase 8 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii Biroului Rutier Pitreşti au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.065 lei.

 

Bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie

In data de 13.05.2014, poliţiştii Biroului Investigatii Criminale Piteşti au administrat probatoriul in doua dosare penale si au solicitat trimiterea in judecata a doi suspecti pentru infractiuni de talharie. Acestea au fost comise în data de 18.04.2014, respectiv 12/13.04.2014, asupra a două părţi vătămate, de către A.M.I., de 31 ani, din Piteşti şi B.G.I., de 22 ani, din Pitesti.

Autori de furt, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Politie Piteşti au identificat autorii furtului unei biciclete, faptă comisă în data de 10.05.2014, înregistrata iniţial cu autori necunoscuţi, dintr-o boxă situată pe scara unui bloc de str. Crinului, respectiv pe D.B.D., de 25 ani si I.F.V., de 23 ani, ambii din mun. Piteşti. Prejudiciul a fost recuperat si predat parţii vătămate. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 228 C.P..

Depistat în flagrant în timp ce comercializa ţigări netimbrate
În ziua de 13.05.2014, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au prins în flagrant pe Z.L.D., de 30 ani, din com. Băbana, in timp ce intenţiona sa comercializeze cantitatea de 600 ţigarete, ce nu aveau timbru fiscal emis de autorităţile române, provenite din acte de contrabandă.
S-a întocmit dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 270 alin. 1 si 3 din Legea 87/2006 privind Codul Vamal, modificata prin O.G. 54/2010.

Minoră dispărută din judeţul Dâmboviţa, găsită de poliţiştii municipiului Câmpulung

În ziua de 14.05.2014, poliţiştii municipiului Câmpulung au depistat o minoră de 17 ani, din mun. Târgovişte, jud. Dâmboviţa, care figura ca dispărută, fiind urmărită naţional din 29.04.2014.
Minora este instituţionalizată într-un Centru de reabilitare din com. Răzvad, jud. Dâmboviţa, aceasta fiind predată reprezentanţilor centrului.
S-a solicitat revocarea măsuri urmăririi naţionale.

Comercializau produse de panificaţie fără documente de provenienţă

Poliţiştii Secţiei 15 Poliţie Rurală Stâlpeni au efectuat două controale, la SC B.F.A. SRL şi I.I. G.M., ambele din com. Dârmăneşti, ocazie cu care au fost depistate 2 vânzătoare, care comercializau pâine şi specialităţi de panificaţie fără documente de provenienţă. Au fost sancţionate contravenţional conform Legii 12/1990-R, cu amenzi în valoare totala de 1.000 lei şi s-a confiscat contravaloarea produselor de panificaţie expuse spre vânzare, fără documente legale de provenienţă.

Conducea un tractor rutier, deşi avea permisul de conducere anulat
Politistii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Călineşti şi Postului de Poliţie Călineşti, au depistat pe S.M.A., de 45 ani, din com. Călineşti, în timp ce conducea pe D.N. 7 Calinesti, un tractor rutier având permisul de conducere anulat pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art 335 alin. 2 din C.P.

Pe moped, fără permis de conducere

În ziua de 13.05.2014, în jurul orelor 18.45, poliţiştii Postului de Poliţie Slobozia, au depistat pe str. Mihai Eminescu din comuna Slobozia, pe F.N., de 27 ani, din localitatea Slobozia, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 335, alin. 1 C.P.

Activităţi silvice

Patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul B.O.P. Câmpulung, au depistat pe str. Ion Ţicăloiu din Câmpulung, pe L.V., de 50 ani, din comuna Bughea de Sus, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,500 m.c lemn foc fag, fără documente legale de însoţire şi provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat cu suma de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată la O.S. Câmpulung.

Poliţiştii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Rucăr, au depistat pe M.M., de 31 ani, din com. Cetăţeni, în timp ce transporta cu o autoutilitara, pe DN 72 A, pe raza com. Cetăţeni, cantitatea de 3,00 m.c. material lemnos, fără a avea aviz de însoţire. A fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.
Poliţiştii Secţiei nr. 15 Poliţie Rurală Stâlpeni, au depistat pe C.G.F., de 22 ani, din oras Costeşti, care transporta cu o autoutilitara, cantitatea de 2 m.c. material lemnos, fără a avea documentele de însoţire completate în mod corespunzător. A fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat O.S.Exp. Mihăeşti.
Poliţiştii Secţiei nr. 16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat 5 bărbaţi din com. Valea Mare Pravăţ, care au tăiat de pe picior un număr de trei arbori esenţă fag în volum de 2.87 m.c. din pădurea proprietatea unei persoane din com. Valea Mare Pravăţ. Au fost sancţionaţi conform art.8 alin.1 lit. a din Legea 171/2010 cu amenzi în cuantum de 500 lei fiecare, materialul lemnos fiind confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Păpuşa Rucăr.
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti efectuat un control la P.F.A. N.S., cu sediul în com. Godeni, având ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos. S-a constatat faptul că administratorul nu deţine registru de evidenţă material lemnos. A fost sancţionat contravenţional conform art. 21 lit. c din Legea 171/2010 cu suma de 5.000 lei.
In urma unui control efectuat la S.C. C.M.2001 S.R.L., cu sediul în com. Schitu Goleşti, având ca obiect de activitate exploatarea, depozitarea şi prelucrarea materialului lemnos, s-a constatat faptul că administratorul nu a respectat prevederile legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, în sensul că, avea acordul de utilizare a documentelor cu regim special expirat. A fost sancţionat contravenţional conform art. 21 lit. d din Lg. 171/2010.
Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Călineşti şi Postului de Poliţie Călineşti, au depistat pe Ş.F.I., de 21 ani, din com.Ţiţeşti, în timp ce transporta cu un autovehicul, pe DN 7 Călineşti, cantitatea de 2 m.c. material lemnos. A fost sancţionat conform art. 19 lit. n din Lg. 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 2 m.c. material lemnos a fost confiscată şi predata Ocolului Silvic Topoloveni.
Poliţiştii Sectiei nr.1 Politie Rurala Albestii de Arges, au identificat pe B.M.E., de 20 de ani, din com. Albestii de Arges, care transporta cu un atelaj hipo, cantitatea de 1 m.c. material lemons esenta fag, fara a detine acte de provenienta sau transport al materialului lemnos. A fost sanctionat conform art. 19, alin 1, lit. b din Legea 171/2010, cu amenda in valoare de 2.000 lei.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

96a4d5e0-9ed7-4b44-9894-8fbebe9cf03e

Bărbat dispărut de la domiciliu

În seara zilei 24 februarie a.c., politiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar