Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Incendiu la o hală din Pitești

În ziua de 05.06 a.c., orele 08.32, Secția nr. 2 Poliție Pitești a fost sesizată prin Dispeceratul Apeluri de Urgență 112 , cu privire la faptul că la o hală situată pe str. Găvenii, a izbucnit un incendiu.
La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul secţiei de poliţie şi două autospeciale I.S.U. Argeş, care au localizat şi stins focul.
Nu au fost victime omenești, prejudiciul cauzat fiind de circa 40.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 255 C.p..

Persoane bănuite de șantaj, arestate preventiv

Polițiștii Serviciului Investigarea Fraudelor au continuat cercetările în cauza privind pe C.C., de 35 ani, din comuna Răteşti şi P.I.L., de 37 ani, din comuna Dobreşti, ocazie cu care în data de 03.06 a.c., în urma recursului Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Tribunalul Argeş a admis propunerea unităţii de parchet şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, pentru C.C. şi P.I.L., cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 244 alin. 1, 2 şi art. 207 C.p..

Activităţi rutiere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Biroului Rutier Pitești au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 17 permise de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au aplicat 228 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.890 lei.

De asemenea au fost depistați I.D., de 48 ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea o autoutilitară cu număr de înmatriculare temporar emis de către autorităţile germane fără drept de circulaţie pe teritoriul României, I.I., de 29 ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autoturism cu număr de înmatriculare temporar emis de către autorităţile germane fără drept de circulaţie pe teritoriul României şi D.E., de 42 ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea o autoutilitară cu număr de înmatriculare temporar emis de către autorităţile germane fără drept de circulaţie pe teritoriul României.
În toate cazurile s-au întocmit dosare penale, conform art. 334 C.p..

A fost identificat G.L.M., de 43 ani, din comuna Mărăcineni, care conducea pe raza comunei un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Argeş, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 336 alin. 1 C.p..

În ziua de 05.06 a.c., orele 18.15, agenţii Formațiunii Rutiere Topoloveni l-au depistat pe D.J. 702 Dobreşti, pe S.I.V., de 21 ani, din com. Dobreşti, în timp ce conducea un moped neîmatriculat şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 334 alin. 1 C.p. şi a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie.

În seara de 05.06 a.c., orele 21.15, Polițiștii Formaţiunii Rutiere Mioveni l-au depistat pe A.I., de 51 ani, din Mioveni, care a condus un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Sf. Spiridon, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 336 alin. 1 C.p..

Persoană bănuită de furt identificată de polițiști

Polițiștii Secţiei 1 Poliţie Piteşti, în urma activităţilor desfăşurate au identificat autoarea furtului unei genţi, în persoana lui M.A., de 39 ani, din orașul Mărăşeşti, jud. Vrancea, cunoscută cu antecedente penale.
Din cercetări a rezultat că la data de 10.03 a.c., în timp ce partea vătămată P.E. se afla în Restaurantul Central, prin distragerea atenţiei susnumita i-a sustras acesteia o geantă în care avea 2 telefoane mobile, în valoare de 3.500 lei, carduri bancare şi documente personale.
În cauză s-a reţinut săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 228 C.p..

Depistați de polițiști după ce s-au racordat clandestin la rețeaua electrică

În ziua de 05.06 a.c., între orele 11.00-13.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Curtea de Argeș – Compartimentul Siguranţă Publică, împreună cu reprezentanţii societății de distribuție a energiei electrice, au acţionat pe raza de competenţă, pe linia respectării prevederilor Legii 123/2012, ocazie cu care au depistat pe G.I.A., de 21 ani, din Mun. Curtea de Argeş, care a executat şi folosit o instalaţie clandestină în scopul racordării directe la reţeaua publică de furnizare a energiei electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 92 alin. 2, din Legea 123/2012
De asemenea a mai fost depistat G.G., de 50 ani, din Curtea de Argeş, care a executat şi folosit o instalaţie clandestină în scopul racordării directe la reţeaua publică de furnizare a energiei electrice, în cauză întocmindu-se dosar penal, pentru infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 92 alin. 2, din Legea 123/2012.

În ziua de 05.06 a.c., între orele 08.00-11.00, Polițiștii Postului de Poliție Băiculești, împreună cu lucrători din cadrul societății de distribuție a energiei electrice, sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției Mun. Curtea de Argeș, Biroul de Ordine Publică, au acționat pe raza de competență, pe linia respectării Legii 123/2012, ocazie cu care au fost identificați R.I., de 55 ani, din com. Băiculești, care a executat și folosit o instalație clandestină în scopul racordării directe la rețeaua publică de curent electric, S.C., de 47 ani, din com. Băiculești, care a executat și folosit o instalație clandestină în scopul racordării directe la rețeaua publică de curent electric și G.C., de 19 ani, din com. Băiculești, care a executat și folosit o instalație clandestină în scopul racordării directe la rețeaua publică de curent electric.
În cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 alin. 2, din L.123/2012.

Sancționate pentru comerț ilicit cu animale vii

Polițiștii Postului de Poliție Teiu au depistat pe B.E., de 41 ani, din comuna Bogați, care a cumpărat două bovine de la V.I., din comuna Teiu, fără documente sanitar veterinare prevăzute de legislația în vigoare
Atât B.E. cât și V.I. au fost sancționate contravențional conform H.G.984/2005, cu amenzi în valoare totală de 1200 lei.

Comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat

Polițiștii Compartimentului Proximitate Ștefănești au actionat pe raza de competență, ocazie cu care la o societate comercială cu punct de lucru în Ștefănești, au depistat mai multe produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.
În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform L.12/1990, iar produsele expirate, în valoare de aproximativ 600 lei, au fost confiscate în vederea distrugerii.

Transportau ilicit persoane

Polițiștii din cadrul Poiției Orașului Mioveni au acţionat pe linia transportului ilegal de persoane, ocazie cu care a fost depistat G.M., de 40 ani, din com Țițești care efectua transport de persoane pe traseul Mioveni – Piteşti şi retur, fără respectarea dispoziţiilor legale
Bărbatul a fost sancţionat contravențional conform art. 1 din L.12/1990, cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Activităţi silvice

Polițiștii Postului de Poliție Cuca l-au depistat pe B.F.C., de 29 ani, din comuna Ciomăgeşti, care a tăiat ilegal un număr de 8 arbori, esenţă salcâm, în valoare de 368 lei.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform L.171/2010, cu suma de 2.000 lei, totodată fiind confiscată cantitatea de 1 m.c. lemn, esenţă salcâm.

Polițiștii Postului de Politie Ciomăgeşti l-au depistat pe D.G., de 23 ani, din comuna Ciomăgesti, care a tăiat ilegal şi sustras un număr de 8 arbori, esenţă gârniţă şi cer.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 108, 110, din L. 46/2008, fiind confiscată cantitatea de 2,1 m.c. material lemnos, precum şi motofierăstrăul folosit la tăierea materialului lemnos.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat un minor, de 17 ani, din com. Mihăeşti, care a tăiat fără drept un număr de 3 arbori, esenţă pin, din fondul forestier naţional, aflat în paza O.S. Muntenia, abandonând la faţa locului cantitatea de 2,3 m.c. material lemnos.
Minorul a fost sancţionat conf. L.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost predat O.S. Muntenia.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar