Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

În ziua de 24.06.2014, ora 14.00, Politia Municipiului Pitesti, a fost sesizata de Spitalul de Pediatrie Pitesti – UPU despre faptul ca, la aceasta unitate medicala, s-a prezentat o minora care a afirmat ca a fost victima unui accident rutier pe raza municipiului Pitesti.
În urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca, in ziua de 24.06.2014, ora 12.10, pe b-dul I.C.Brătianu, din mun. Piteşti, T.O., de 60 de ani, din mun. Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Calea Bucureşti către Calea Craiovei, a accidentat uşor minora de 15 ani, din orasul Costeşti, care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
După eveniment conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la ora 18.30, pe raza mun. Piteşti.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările au fost efectuate de poliţiştii din cadrul B.R. Piteşti.

În ziua de 25.06.2014, orele 02.35, pe strada Soseaua Nationala, din municipiul Campulung, judetul Arges, F.M., de 19 ani, din comuna Dambovicioara, judetul Arges, in timp ce conducea un autoturism din directia centru Campulung catre Pitesti, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a parasit carosabilul si a intrat in coliziune cu un stalp din beton pentru sustinerea retelei electrice, aflat in partea stanga a drumului.
Din accident a rezultat decesul conducatorului auto si vatamarea corporala usoara a lui P.C.I., de 19 ani, din comuna Dambovicioara, judetul Arges, pasager in autoturism.
Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul B.R. Câmpulung.

Activităţi ale poliţiştilor rutieri

In ziua de 24.06.a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au aplicat 74 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.570 lei, din care 37 sanctiuni in valoare de 9.190 lei, pentru depasirea vitezei legale. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au aplicat 65 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.595 lei şi au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere.

Autorul furtului, identificat de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti

Politistii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au identificat autorul unui furt din locuinţă, in dauna partii vatamate C.M., careia i s-a sustras un televizor LCD, in valoare de 1000 lei.
Autorul a fost identificat in persoana lui M.R.C., de 17 ani, din mun. Pitesti. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Atrageau persoane pentru a le ghici

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au depistat în zona Autogară Sud, pe D.N., de 25 ani, din mun. Piteşti şi N.D.L., de 42 ani, din com. Bascov, în timp ce încercau să atragă persoane cărora să le ghicească.
Acestea au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991R.
Nu a putut prezenta documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul B.O.P. Compartimentul Proximitate Câmpulung, au efectuat un control la o societate comercială, reprezentată de administrator S.C., de 44 ani, din mun. Câmpulung, care nu a prezentat documente legale de provenienţă pentru cantitatea de 80 bucăţi pâine neagră în valoare de 55 lei.
S-a dispus sancţionarea contravenţională conform Legii nr.12/1990, iar întreaga cantitate de pâine a fost confiscată valoric.

Transportau cabaline fără documente sanitar-veterinare

Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Leordeni au depistat pe V.C.G., de 29 ani, din com. Cringurile, jud. Dambovita si M.C.I., de 27 ani, din com. Olari, jud. Prahova, in timp ce se deplasau pe DN7 – Leordeni cu un atelaj hipo, de care avea legate doua cabaline ce apartineau lui V.C.G..
Cei doi au fost sanctionati conform H.G. 984/2005, intrucat nu detineau documente prevazute de legislatia sanitar-veterinară.

Bărbat reţinut pentru furturi

În ziua de 24.06.2014, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.10 Lunca Corbului, împreună cu cei ai Postului de Politie Stolnici, au continuat cercetările în cauzele penale privind furturile de cazane pentru fabricat ţuică şi alte bunuri, din gospodăriile situate pe raza comunelor Lunca Corbului, Stolnici şi Ţiţeşti.
Faţă de B.C.M., de 27 ani, din com. Stolnici, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind autorul mai multor furturi.
A fost introdus în arestul I.P.J.Argeş, urmând ca în ziua de 25.06.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 zile.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50%, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Persoană cercetată pentru favorizarea făptuitorului şi instigare la mărturie mincinoasă

Poliţiştii oraşului Ştefanesti, fiind în continuarea cercetărilor intr-un dosar penal privind pe B.C.V., din.com. Oboga, jud.Olt, referitor la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere, s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre T.I.M., din oras Stefanesti, a infractiunilor de favorizare a faptuitorului şi instigare la marturie mincinoasă.
În fapt, pentru a ingreuna cercetarile in cauza penală privind pe B.C.V., a incercat sa determine un martor sa faca marturii mincinoase in fata organelor de politie, in sensul că, acesta, şi nu B.C.V., ar fi condus un autoturism pe raza orasului Stefanesti, in data de 23.06.2014.

Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Politie Rurala Albestii de Arges, au identificat pe G.A., de 45 ani, din com. Albestii de Arges, care transporta cu o autoutilitara, cantitatea de 4,5 m.c. lemn de foc esenta fag si salcam, fără a deţine documente legale de provenienţă a materialului lemnos.
Acesta a fost sancţionat conform art.19 alin. 1 lit. b, din Leg. 171/2010 cu amenda de 2000 lei, materialul lemnos fiind confiscat si predat in custodie la Ocolul Silvic Curtea de Argeş.

De asemenea, poliţiştii oraşului Ştefăneşti au depistat pe M.G.F., de 17 ani, din com. Călineşti, care transporta cu un atelaj hipo, din zona Marcea Stefanesti, cantitatea de 0.943 m³ material lemnos, fara a avea asupra sa documente de provenienţă si transport. A fost sancţionat cu amenda contravenţională de 2000 lei, conform art. 19, alin.1, lit.b, din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscării si depusa la ADP Ştefăneşti.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar