Acasă / SOCIAL / ”Sus pe Argeș, la izvoare”

”Sus pe Argeș, la izvoare”

Miercuri, 28 august, ora 20.00, la Teatrul Al. Davila Pitești, va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului – concurs de muzică tradițională veche ”Sus pe Argeș, la izvoare”, eveniment cuprins în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ediția a VII-a, în organizarea Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, în parteneriat cu Teatrul Al. Davila și C.J.C.P.C.T. Argeș. După desfășurarea concursului vor susține recitaluri Petrică Mâțu-Stoian, Mihaela Chirițescu și Valentin Grigorescu, precum și Ansamblul folcloric ”Trakia Haskovo” – Bulgaria, iar în cea de-a doua zi a festivalului, joi, de la ora 20.00, Ionuț Dolănescu, Nineta Popa-Ionescu, Ionuț Cârstea și Ansamblul ”Aba Teachers College” – China, vor împărtăși din frumusețea cântecului popular, alături de profesorii și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, acompaniați de Orchestra ”Doina Argeșului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș. Intrarea la festival se face pe bază de invitații, acestea putând fi achiziționate de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, bdul. Republicii nr. 66, lângă Casa Studentului.
Concurenții festivalului – concurs ”Sus pe Argeș la izvoare” vor fi din China, Bulgaria, de la Școala Populară de Artă ”Tudor Jarda” din Cluj, precum și de la școlile populare din Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și din Pitești. Festivalul urmărește promovarea instrumentelor tradiționale, precum țambalul, acordeonul, cavalul, taragotul, naiul, fluierul și cimpoiul. De asemenea, din dorința de a transmite către tânăra generație dragostea pentru cântecul tradițional, în cadrul recitalurilor, fiecare dintre invitații de marcă ai festivalului va interpreta câte o melodie cu elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, creând astfel o punte de legătură de la un artist consacrat, la un tânăr interpret.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar