Acasă / SPORT / Tabăra de animaţie socio – educativă

Tabăra de animaţie socio – educativă

In perioada 2 – 8 august 2014, 14 voluntari ai Centrului de tineret Piteşti, au participat la activitatile proiectuluiEsti tânăr! Implică-te!, finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arges.
Proiectul născut din dorinţa tinerilor de a se întâlni, a interacţiona şi a face schimb de experienţă cu alţi voluntari, a depăşit toate aşteptările.
În cele 6 zile participanţii, alături de tineri din Giurgiu şi Galaţi, au experimentat în Centrul de agrement 2 Mai, numeroase jocuri non-formale, de cunoaştere, de team-building, energizere, ateliere tematice: leadership, autocunoastere, comunicare, public speaking, managementul voluntarilor, teatru forum/ de improvizatie etc.
Proiectul a oferit instrumente suficiente participanţilor pentru a-si îmbogăţi cunoştinţele, implica în proiecte/ activităţi de voluntariat si a consolidat cooperarea între parteneri, astfel încât, pe viitor să fie dezvoltate, în mod efectiv, noi si variate activităţi.
„Pentru majoritatea tinerilor aceasta a fost prima participare într-un proiect de schimb de experienţă pe tema voluntariatului, de exemplu, o participantă a vazut pentru prima data marea”, a declarat d-na Simona Bocanu, coordonatorul voluntarilor argeşeni. Câteva impresii ale participanţilor> O săptămână cu activităţi minunate, Iniţiativă lăudabilă, Schimb de experienţă util, Felicitări, Multumiri, Sperăm să mai participăm şi anul viitor …
„Această tabără a contribuit pentru tinerii participanţi la însuşirea noţiunilor de bază şi metodele de lucru în animaţia socio-educativă, dezvoltarea şi autocunoaşterea personală. Si pentru că proiectul s-a dovedit un succes, ne străduim să găsim soluţii de finanţare şi anul viitor, drept motivare pentru voluntarii care se implică in acţiunile Centrului de Tineret Pitesti”, a concluzionat Adrian Bughiu, Directorul Executiv Adjunct al DJST Arges.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Deschidere oficială Cupa Liceelor (1)

Deschidere oficială Cupa Liceelor – Viitori Campioni, Pitești și Costești

Joi, la Baza Sportivă „Aripi”, a avut loc deschiderea oficială a competiției la fotbal masculin ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar