Acasă / EVENIMENT / Un judecător piteştean şi-a pus capăt zilelor

Un judecător piteştean şi-a pus capăt zilelor

Joi, chiar de Ziua Naţională a României, magistratul Gabriel Apostol, de la Judecătoria Piteşti, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean, după ce şi-a injectat în venă carburant auto (se pare că benzină). Apelul la 112 a fost făcut chiar de soţia sa, iar magistratul a fost preluat de o echipă medicală şi dus la spital în stare de conştienţă, dar necooperant. Ulterior, stare pacientului s-a deteriorat. În încercarea de a-i salva viaţa, medicii piteşteni au luat legătura cu colegii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care şi-au dat acordul ca magistratul să fie transferat în Capitală. După ce a fost intubat, acesta a fost preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, care a pornit spre Bucureşti. Pe drum, la kilometrul 44 al autostrăzii, judecătorul a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul medical a început imediat manevrele de resuscitare, dar din păcate pacietul nu a răspuns și a fost declarat decesul. Trupul neînsuflețit a fost depus la Serviciul de Medicină Legală Argeș, în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzelor decesului. De asemenea, conform procedurilor, în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind efectuate de judiciariştii de investigaţii criminale, sub coordonarea unui procuror. Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu a lăsat bilet şi deocamdată nu se ştie din ce motive a recurs la respectivul gest.

magistratul Gabriel Apostol
După cum am relatat la vremea respectivă, în 2013, Gabriel Apostol, la acea dată șef al Secţiei Penale de la Judecătoriei Piteşti, a fost implicat în în două incidente. În octombrie, a fost protagonistul unui scandal dintr-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, ocazie cu care a fost încătuşat de doi politişti, cărora le-a zis că sunt milițieni, tot el fiind cel care a sunat la 112 sesizând că a fost agresat de cei poliţişti. În acelaşi an, dar în noiembrie, judecătorul Apostol a provocat scandal într-un magazin bricolaj din municipiu şi după un schimb de replici jignitoare, agenţii de pază l-au scos pe magistrat din unitate şi au anunţat poliţia. În momentul în care a plecat din parcare, Gabriel Apostol l-a luat pe capota maşinii la volanul căreia se afla pe un angajat al magazinului, care din fericire a scăpat fără leziuni grave. Ca urmare a comportamentului inadecvat statutului de magistrat, a fost suspendat din funcția de judecător până în februarie 2016, apoi a revenit în sala de judecată după ce perioada de suspedare a expirat.
Judecătorul Apostol a devenit cunoscut publicului după ce a participat la un renumit concurs culinar organizat de un post naţional de televiziune. Când a fost eliminat din competiţie, a scos insigna de judecător, spunându-le juraților ce funcție ocupă și de ce ei nu îl vor putea egala niciodată: „E ceva ce niciunul nu veţi atinge…Eu judec pe bune”, le-a spus Apostol celor trei jurati înainte de a restitui şorţul.
Acesta nu este singurul magistrat din Pitești care a decis să își ia viața. Vă reamintim că, în urmă cu patru ani, judecătoarea Gabriela Iordache s-a sinucis ingerând substanţe toxice. Nici la această dată nu se știe ce a determinat-o pe judecătoare să se omoare, mai ales că, potrivit apropiaţilor, femeia avea o relație foarte bună cu soțul și copiii. Aceasta a lăsat un bilet de adio, în care nu era precizat ce anume a împins-o să se sinucidă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Verificări pe linia transportului public de persoane (1)

Verificări pe linia transportului public de persoane

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., acțiuni pentru ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar