Acasă / EVENIMENT / Un spărgător arestat, altul sub control judiciar

Un spărgător arestat, altul sub control judiciar

Reţinut-pentru-furt
Judiciariştii Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea procurorului, au continuat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de furt calificat și au reținut doi bărbați. Aceştia sunt Ionuţ T., de 36 de ani, din Călinești, și Constaantin I., de 43 de ani, din Pitești. Din verificări s-a stabilit că, în perioada iulie – septembrie 2022, cei doi ar fi sustras mai multe bunuri din locuințe și din societăți comerciale, soldate cu prejudicii mari.
Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, al jandarmilor și al specialiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat, pe 28 septembrie, șase percheziții domiciliare la Pitești, Ștefănești, și Băbana.
Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe activități cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1, 2 și 3 Pitești, ai Postului de Poliție Băbana și ai Poliției Ștefănești, acţiunile beneficiind de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Reamintim că, pe 7 octombrie 2021, cei doi au fost arestați preventiv într-o altă cauză după ce, în noaptea de 19 spre 20 septembrie a anului trecut, au furat 1,1 kg bijuterii din aur în valoare de aproximativ 310.000 de lei dintr-un magazin de profil din Pitești. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, tot anul trecut, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, aceeaşi indivizi au pătruns prin efracţie într-o sală de jocuri de noroc, tot din municipiu, de unde au furat circa 20.000 de lei.
În iunie anul acesta, ei au fost judecaţi şi condamnaţi, în primă instanţă, la închisoare. Ionuţ T. a primit cinci ani, iar Constantin I. şase ani de puşcărie, ambele pedepse fiind cu executare în regim carceral. Întrucât decizia nu era definitivă, spărgătorii au declarat apel şi instanţa i-a pus în libertate până la judecarea apelului, care are termen ziua de 10 octombrie.
După administrarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene, apoi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Porcurorul de caz i-a dus în faţa instanţei, care dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ionuţ T, iar Constantin I. a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, deşi la momentul comiterii faptei se afla tot sub control judiciar.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Activități preventive la un eveniment public (6)

Activități preventive la un eveniment public

În gata de ,22 și 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar