Acasă / EVENIMENT / Protocol de înfrăţire

Protocol de înfrăţire

Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck
Duminică, Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck, sens în care o delegație avându-l în frunte pe primarul Gheorghiță Boțârcă a plecat, ieri, în Germania.
Discuțiile privind o posibilă înfrățire au început în urmă cu trei ani, când au avut loc primele contacte între primarii celor două oraşe, Gheorghiță Boțârcă și Michael Modde.
Cel care a intermediat primele întâlniri a fost Daniel Vlad, director adjunct al Casei de Cultură Topoloveni, care o vreme a trăit în Germania Între timp, ansamblul „Ciuleandra” a fost invitat să participe la zilele oraşului Poessneck, iar corul de acolo a venit în Argeș, la Festivalul „D.G. Kiriac”. Recent, cele două Consilii Locale au aprobat înfrățirea, iar duminică edilii celor două orașe vor semna acordul exact cu o zi înainte de Ziua Națională a Germaniei.
Delegația oraşuşui de pe Valea Cârcinovului este reprezentată, pe lângă oficialități, de Ansamblul „Ciuleandra” și de doi copii talentați, care vor cânta la vioară și acordeon. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale şi vizitatorii standului românesc vor putea servi sărmăluțe cu mămăliguță și vor gusta țuica de Topoloveni. De asemenea, la ceremonie vor participa reprezentanți ai încă patru orașe din Franța, Polonia și două din Germania. Invitația de înfrățire a fost transmisă de oficialităţile din Poessneck, care are peste 13.000 de locuitori, după ce, pe 10 septembrie, Consiliul Local de acolo, format din 25 de aleşi locali, a aprobat proiectul de înfrățire.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar