Acasă / SOCIAL / Un weekend de neuitat !

Un weekend de neuitat !

Timp de trei zile peste 5.000 de persoane au simţit, respirat, dansat şi trăit cu adevărat o atmosferă autentic românească, la FESTIVALUL TRADIŢII ARGEŞENE, ediţia a III-a care a avut loc în comuna Corbeni, judeţul Argeş. Organizatorii au avut pregătite cele mai inedite concursuri pentru cei indrăzneţi cum ar fi cele de alergare, tracţiune cu cai, tăiat lemne,degatit tradiţional, de muls vaca sau de mâncat rapid bulz.

Copiii, părintii şi bunicii s-au îmbrăcat în straie populare şi s-au prins în hora satului, au chiuit şi au petrecut aceste zile cu voie bună.
Standurile meşteşugarilor prezenţi au făcut deliciul celor aflaţi în căutarea unor suveniruri. Bucătăresele şi-au dovedit calităţiile culinare prin preparatele tradiţionale făcute cu ingrediente 100% naturale, pregătite special pentru acest eveniment .
Membrii clubului Culorile Corbenilor au fascinat întreaga adunare, prin desenele lor realizate pe obiectele de lut, meşteşugite în cadrul Festivalului Tradiţii Argeşene. Talentaţii copiii sunt premianţi internaţionali la concursurile de gen din Japonia, Portugalia, SUA sau Serbia.

Atmosfera de sărbătoare muntenească a fost întreţinută de artistulTraian Frâncu. „Festivalul Tradiţii Argeşene, reprezintă un simbol al tradiţiilor populare româneşti, deoarece îndeplineşte un standard perfect al acestora, prin menţinerea cu o mare stricteţe a tot ceea ce înseamnă folclor şi tradiţie populară: prin costumele, meştesugurile, cântecele dar şi jocurile populare specifice acestei zone etnografice a judeţului Argeş.” Traian Frâncu.

Ca şi în ceilalţi ani Concursul de Interpretare al Cântului Popular, şi-a desemnat câştigătorii prin prezenţa în juriu a doamnei Elise Stan-producător şi realizator de emisiuni radio şi tv şi a doamnei Ileana Vieru-redactor la postul de radio România Antena Satelor.
„Ceea ce și-a propus acest festival este să ofere oamenilor din Corbeni și nu numai – căci timp de trei zile locul desfășurării evenimentului a fost populat și cu foarte mulți vizitatori din împrejurimi, dar și turiști din țară și străinătate – un punct de sprijin spre cunoaştere şi promovare a tradiţiei româneşti către un context internaţional. Sunt sigură că Festivalul Tradiţii Argeşene, va dăinui în timp căci are toate coordonatele să capete perenitate.” Elise Stan.

„Tinerii participanţi la concursul de interpretare a cântecului popular veniţi din multe zone folclorice, meşterii populari cu minunatele lor costume şi opinci de piele, toate lucrate de mână, gospodari veniţi cu produse ce au gustul de altădată, hora satului unde lăutari înfocaţi îi fac pe cei ce se prind în joc să ridice colbul în frenezia lor, toate acestea s-au înscris intr-un firesc al lumii satului românesc de altădată, la Festivalul Tradiţii Argeşene.” Ileana Vieru
Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar