Acasă / SOCIAL / Ziua Informării Preventive

Ziua Informării Preventive

Începând cu anul 2011 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a declarat fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, drept „Ziua Informării Preventive”.
Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
În acest sens, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-au desfăşurat şi se vor organiza o serie de activităţi pentru marcarea acestei zile, după cum urmează:

S-au desfăşurat o serie de activităţi în scopul creării unui comportament preventiv în rândul copiilor şi tinerilor prin organizarea de acţiuni de informare preventivă cu ocazia controalelor la instituţii publice şi operatori economici.
În data de 09.08.2013, începând cu ora 10.00 la Euromall Piteşti şi în data de 13.08.2013, începând cu ora 10.00, la Jupiter City vor fi organizate puncte de informare preventivă, unde vor fi distribuite materiale informative (pliante, flyere, afişe, reviste).

Comportamentul preventiv cuprinde totalitatea acţiunilor pe care o persoană sau o organizaţie le realizează cu scopul de a preîntâmpina producerea de evenimente negative (accidente, hazarde, etc.) care pot produce pierderi.
În ultimii ani se constată o intensificare, atât a tipurilor de riscuri, cât şi a frecvenţei de manifestare a acestora, ce ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, patrimoniul public şi privat.

Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă cetăţenii ştiu să acţioneze la timp şi să intervină corect.

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar