Acasă / EVENIMENT / Dorul de casa este neţărmurit, indiferent unde şi cât pleci

Dorul de casa este neţărmurit, indiferent unde şi cât pleci

Îmbrăcat în haină militară, în poziţie de drept, cu mîna la frunte şi-a salutat tatăl abia venit din Afganistan. Mîndru de haina ce-o îmbrăca, cu ochii mari şi umezi, Rareş a asistat ieri la ceremonia de sosire din teatrul de operaţii Afganistan a echipei de instructori pentru Şcoala de Tancuri Afgană, rotaţia a V-a, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul – avîndu-l ca lider pe tatăl său lt. col. Vasile Godeanu.

Ei bine, ieri, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul, a avut loc ceremonia de sosire din teatrul de operaţii din Afganistan a echipei de instructori pentru Şcoala de Tancuri Afgană. Timp de 6 luni, cei 16 militari din România au fost plecaţi în misiune în această ţară. La eveniment au fost invitaţi să participe, alături de familiile militarilor, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere. Prezenţi au fost, printre alţii, prefectul de Argeş, Cristian Soare, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău şi comandantul unităţii Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul, Marin Tudorică. Din cei 16 militari care pleacă în misiune, 7 (2 ofiţeri, 2 maiştri militari şi 3 subofiţeri) sînt din Piteşti. Dintre piteşteni, 4 sînt de la Mihai Viteazu.

„Dorul de casa este netarmurit, indiferent unde si cat pleci. Ne-am obisnuit familia, pot spune ca fiul meu Rares este copilul misiunilor. Pentru ca a fost conceput intre doua misiuni si a fost crescu printre misiuni. Eu fiind la a 5 misiune, va dati seama ca un an am stat acasa, un an misiune. Nu va pot descrie in cuvinte ce simti in momentul in care iti revezi familia si pentru face o paranteza, iti este dor de orice si oricine cand esti plecat din tara. Nu mai ai dusmani, ci doar prietenia care te insoteste permanent.
a precizat piteşteanul lt col. Vasile Godeanu ”

Godeanu Rares: M-am obisnuit fara tati. Mi-a fost dor de el, dar am mai vorbit cu el.
Ti a fost frica ca se intampla ceva: Nu mi a fost frica
Imi pălace aceasta meserie. pe viitor vreau sa ajung ca tati
de unde ai uniforma: mi-a dat-o tata si sunt mandru cand o imbrac.
„La noi in familie este o traditie suntem trei frati, trei ofiteri, trei tanchisti,. Alaterrteieri fratele mijlociu a plecat in teatru. Toti avem cel putin o misiune in Afganistan. Nu stiu daca si fiul meu ar urma aceiasi cariera, e distanta lunga pana atunci, dar incerc sa i insuflu cel putin spiritul de disciplina. Cel mai greu moment a fost cand ne-am lasat familiile acasa, daca ar fi a discutam sentimental. Daca vorbim de misiune, in ultima zi acolo, ianinte sa ajunegm acasa, sa vedeti ironia sortii si problemele cum apar pe data de 30 iulie ne aflam in Kandahar, am avut in acea zi trei alerte, cinci rachete trase de insurginti. Norocul nostru a fost ca nimeni n-a fost ranit. Permanent trebuie sa fi conectat si sa te gandesti ca ce e mai rau se poate intampla. M-am hotarat sa fie ultima misiune, dar daca tara o cere voi raspunde prezent mereu. ”

Despre Administrator

Citeşte şi ...

28-Februarie-Ziua-Protecției-Civile-în-România-10

Exercițiu de alarmare publică, „Miercurea sirenelor”

Miercuri, 28 februarie a.c., la nivel național, cu prilejul împlinirii a 91 de ani de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar