Acasă / SOCIAL / 48 m şi 130 t transport agabaritic prin oraş

48 m şi 130 t transport agabaritic prin oraş

Un transport agabaritic a plecat, în acest week-end, de la Piteşti spre Capitală. Astfel, sîmbătă, traficul auto la ieşire din oraş spre A1 a fost paralizat timp de două ore. Ieri dimineaţă, la ora 4, cele două trailere care au transportat piciorul gigantic al unei pasarele, construit de o firmă din oraşul nostru, ce va fi montat în Parcul Moghioroş, au ajuns la destinaţie. Pentru a nu se produce accidente, s-au luat măsuri speciale.
Pilonul susţinut de două trailere şi un dispozitiv cu mese rotative are o lungime totală de 62 metri.
Doar piciorul pasarelei măsoară 48 m şi are o greutate de 130 t. Sîmbătă, transportul a plecat din Piteşti, de la firma producătoare a stîlpului de susţinere a pasarelei, tranzitînd cartierul Prundu. După două ore, se afla la intrarea pe A1. Sîmbătă, în jurul orei 22, a plecat spre Bucureşti. Duminică, la ora 4, piesa a ajuns la destinaţie, pentru a susţine o viitoare pasarelă ce va traversa Parcul Moghioroş, din sectorul 6 al Capitalei. E numai prima piesă a proiectului în valoare de 17 milioane euro, singurul loc de agrement din cartierul Drumul Taberei.
Parcul este închis pentru mai bine de un an şi jumătate, timp în care va fi reconstruit din temelii. Transportul a fost escortat de Poliţia Rutieră.
Sursa text :curier.ro foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar