Acasă / SOCIAL / Artişti din trei țări au stârnit curiozitatea oamenilor din Costești

Artişti din trei țări au stârnit curiozitatea oamenilor din Costești

Luni , parada portului popular este manifestarea care a deschis FESTIVALUL NAȚIONAL AL ANSAMBLURILOR FOLCLORICE ȘI AL FORMAȚIILOR DE CĂLUȘARI ” DUMITRU TUDOR-REFU ” EDIȚIA a-IV-a .
Ansambluri folclorice și formații de călușari din trei tari și Romania și-au dat întalnire ieri în Parcul Central din Costești pentru a participa la cea de-a IV-a ediție a FESTIVALULUI NAȚIONAL ” DUMITRU TUDOR-REFU ” și la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ” CARPAȚI 2013 ” EDIȚIA a-XXX-a
Parada portului popular s-a desfășurat în zona Parcului Central si pe câteva străzi principale din orașul Costești. Aceasta a stârnit curiozitatea oamenilor și a atras privirile trecatorilor reprezentând un adevarat deliciu pentru publicul spectator. Festivalul a reunit zeci de tinere talente din țări precum Coreea de Sud, Mexic, Turcia si Romania. Au fost invitați, Ansamblul Folcloric ” Codrulețul ” Găiești,Ansamblul de Căluşari „Colelia” de la Vâlcele, Ansamblul Folcloric „Cununa” din comuna Şopârliţa şi Ansamblul „Junii Căluşari” de la Sârbii Măgura, iar din județul Argeș, au participat ansamblurile folclorice din Bârla, Stolnici, Ungheni și bineânțeles cel gazda, „Mugurelul” al Casei de Cultură Costești. Participanții au dansat și cântat muzica tradiționala, prezentându-și în același timp straiele populare.

Cristian Vladescu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar