Acasă / EVENIMENT / Continuă încălcarea restricţiilor sanitare

Continuă încălcarea restricţiilor sanitare

sancţiuni-contravenţionale
Polițiștii au verificat, în cursul zilei de miercuri, 1.685 persoane și 134 de mijloace de transport persoane, precum şi 127 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.
Au fost aplicate 145 amenzi în valoare de 33.500 lei, 104 dintre ele
în valoare de 18.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 23 în sumă de 6.500 lei, pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea pe timp de noapte, alte trei, în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei şi 15 însumând 6.000 de lei, au fost aplicate unor persoane fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente private.
Nu au respectat măsura izolării/carantinei
Astfel, în ziua de 5 mai, polițiștii din cadrul Secției Rurale Stâlpeni au depistat, pe raza comunei Bălilești, un tânăr de 22 de ani, din Berevoești, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată. Cel în cauză a fost amendat cu 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată DSP și Centrul Judeţean de Conducere şi Comandă a Intervenţiei Argeş. În aceeaşi zi, polițiștii Secției Rurale Buzoești au depistat un bărbat de 30 de ani, din Recea, care la fel nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată. A fost amendat cu 1.000 de lei. Şi tot pe 5 mai, aceeaşi polițiști ai Secției Rurale Buzoești au depistat un alt bărbat de 27 de ani, şi el din Recea, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată şi s-a ales cu 1.000 de lei amendă. Şi aceste situaţii cazuri au fost comunicate DSP şi CJCI Argeş pentru dispunerea măsurilor legale.
Amenzi primite după eveniment
La rândul lor, polițiștii din cadrul Secției Rurale Drăganu au fost sesizați, în noaptea de 2 mai, cu privire la un eveniment privat care se desfășura la o locuință de pe raza comunei Morărești care, după cum se ştie, figurează în scenariul roşu la nivel judeţean. La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliție, însă la sosire s-a constatat că evenimentul nu se mai afla în desfășurare.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii l-au identificat pe organizatorul petrecerii, care a fost amendat cu 5.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 14 amenzi în valoare totală de 4.000 persoanelor care au luat parte la eveniment cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. La acest moment verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale care se impun.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Vindeau produse falsificate

Vindeau produse falsificate

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice Argeş au finalizat cercetările în două dosare penale ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar