Acasă / EVENIMENT / Înşelăciune cu dosare pentru drepturi de autor

Înşelăciune cu dosare pentru drepturi de autor

nunta

Azi dimineaţă, mascații au descins în zeci de locații pentru a ridica documente sau bunuri cu care să probeze, ulterior, vinovăția persoanelor implicate. De asemenea, peste 40 de suspecţi sunt bănuiţi de înșelăciune după ce au încasat fără drept indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stărilor de urgență și, respectiv, alertă.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Călărași au efectuat 32 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ilfov și în municipiul București într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Acţiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.
„Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfășurată și ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență/alertă. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 200.000 de euro. Polițiștii vor pune în aplicare 44 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri”, a transmis IGPR.
Potrivit anchetatorilor, la începutul anului poliţiştii călărăşeni au făcut peste 40 de percheziţii într-un dosar în care 44 de persoane au fost acuzate că au reportat venituri fictive ca artişti, apoi au cerut indemnizaţia de stat pe motiv că evenimentele artistice au fost interzise în perioada panedmiei. „Persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fivtic obţinerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activităţi de interpretare artistică în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată”, precizează Poliţia Română.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Vindeau produse falsificate

Vindeau produse falsificate

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice Argeş au finalizat cercetările în două dosare penale ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar