Acasă / SOCIAL / Decorporalizarea PNL din USL! Peneliștii propun Guvernului USL (!!!) adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală, începând cu anul 2014

Decorporalizarea PNL din USL! Peneliștii propun Guvernului USL (!!!) adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală, începând cu anul 2014

De parcă ei nu ar fi participat alături de echipa Varanului și de cea a lui Ponta la distrugerea economiei naționale, în ultimul an și jumătate, după ce guvernarea Boc a stabilizat, cu mari sacrificii pentru toți, situația macroeconomică, peneliștii (folosesc acest termen, deoarece liberalii abia de mai există) ,,cer’’ guvernului Ponta măsuri de relansarea fiscală. Când am primit acest comunicat de presă, nu mi-a venit să cred! Adică, tu PNL ceri USL din care faci parte niște măsuri de parcă ai fi în opoziție, nu la ciolan! Păi, măi peneliștilor, se vede că l-ați pierdut pe Fenechiu pe drum… Iată comunicatul, semnat de deputatul uselist Andrei Gerea:
În cadrul şedinţelor PNL de la sfârşitul acestei veri, am luat hotărârea de a mandata miniştri noştri liberali, membri ai Guvernului USL, să susţină promovarea unor măsuri de relaxare fiscală, precum şi alte politici fiscale, care să reprezinte priorităţi pentru construcţia bugetară pe anul 2014.
Luând în considerare faptul că primul an de guvernare USL s-a axat, în primul rând, pe corectarea greşelilor fostelor guverne ale PDL – greşeli sau, mai bine zis, incompetenţe flagrante, cu efecte dezastruoase în plan economic, social şi instituţional -, dar şi pe repararea nedreptăţilor făcute diferitelor categorii sociale, obiective pe care le putem bifa ca fiind deja îndeplinite, considerăm că anul 2014 trebuie să se evidenţieze prin implementarea celorlalte angajamente din programul economic de guvernare, pe care ni le-am luat în faţa electoratului.
Astfel, odată ce în anul 2013 Guvernul USL a reuşit să asigure o consolidare a creşterii economice, iar perspectivele pentru 2014 sunt, de asemenea, pozitive, putem vorbi în acest moment şi despre aplicarea acelor măsuri economice liberale din programul de guvernare, măsuri mult aşteptate nu numai de către angajaţi, ci, mai ales, de către angajatori, cu alte cuvinte, de către întreprinzătorii privaţi.
În acest sens, principala noastră propunere pe care o vom susţine în mod categoric în această toamnă, în cadrul Guvernului USL, se referă la reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu trei puncte procentuale, în anul 2014, concomitent cu îmbunătăţirea colectării impozitelor şi taxelor.
Conform programului de guvernare, USL şi-a asumat reducerea, în cadrul mandatului, până în 2016, a CAS la angajator cu 5 puncte procentuale şi revenirea TVA la 19%, astfel încât să fie valorificate pe deplin avantajele competitive în plan fiscal ale României.
Credem că prin această importantă măsură fiscală susţinută de către noi liberalii şi solicitată intens, de-a lungul timpului, de către întreg mediul de afaceri, vor fi stimulate în mod real, atât crearea de noi locuri de muncă, cât şi atragerea de noi investiţii. Un alt obiectiv pe care-l vizăm prin adoptarea acestor măsuri de relaxare fiscală este, bineînţeles, reducerea evaziunii fiscale – o povară semnificativă aflată pe umerii economiei noastre naţionale – şi, implicit, a economiei subterane practicată încă, într-o pondere destul de mare pe piaţa muncii.
Noi, liberalii, credem că acest gen de măsuri fiscale, cum sunt: revederea impozitării în sensul reducerii contribuţiilor de asigurări sociale şi a taxei pe valoarea adăugată sunt necesare acum pentru a fi implementate!
De ce susţinem asta? Deoarece ştim foarte bine, cu toţii, că România are nevoie stringentă de o economie competitivă şi atractivă, iar acest deziderat poate fi realizat numai prin măsuri consistente, cu impact puternic, care să aibă într-adevăr menirea de a o repune, pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte, pe un trend ascendent solid!
Dan Badea Foto: Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

Minora din Mioveni, a cărei plecare voluntară a fost sesizată în această seară, 16 aprilie ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar