Acasă / SOCIAL / Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu cere ministrului Rovana Plumb, răspunsuri cu privire la defrişările ilegale

Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu cere ministrului Rovana Plumb, răspunsuri cu privire la defrişările ilegale

După cum se cunoaşte deja, judeţul Argeş este măcinat, putem spune, de tăierile ilegale de copaci, fapt confirmat şi de ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga. Deputatul PP-DD de Argeş, Mihai Deaconu a adresat oficial o întrebare ministrului mediului, Rovana Plumb în care cere strategia şi măsurile ministerului de stopare a infracţiunile silvice.
Deaconu a prezentat în întrebare, faptul că infracţiunile silvice au luat amploare şi că aceste lucruri au dus la dezastre ecologice soldate cu alunecări de teren, cu distrugerea florei şi faunei şi chiar cu efectul de schimbare a fenomenelor atmosferice, fapt datorat dispariţiei perdelelor naturale de protecţie.
În răspunsul oferit de ministrului Rovana Plumb se specifică două direcţii de acţiune, una bazată pe controale amănunţite, cu rol de stopare a infracţiunilor pe termen scurt, dar şi una bazată pe măsuri legislative menite să limiteze sau să stopeze fenomenul infracţional.
Potrivit ministrului Rovana Plumb, în Parlamentul României a fost recent trimis spre dezbatere “Proiectul de lege pentru completarea şi modificarea Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic“, în care sunt specificate o serie de măsuri de stopare a infracţiunilor silvice.
Sunt specificate pedepse aspre pentru cei care nu respectă legile silvice în vigoare, interzicerea transportului de material lemnos pe timpul nopţii, precum şi impunerea unui sistem de pază gratuită pentru micile proprietăţi, paza urmând a fi asigurată de Romsilva.
De asemenea, ministrul Rovana Plumb a mai inclus în răspunsul către deputatul Mihai Deaconu, informaţii referitoare la o importantă modificare adusă Hotărârii de Guvern nr 996/2008. Se doreşte instituirea sistemului de „due diligence”, acesta fiind un sistem de gestionare a riscurilor, menit să minimizeze riscul prezenţei lemnului ilegal în lanţul de aprovizionare. Operatorii trebuie să poată furniza o serie de informaţii specifice privind lemnul şi produsele din lemn introduse pe piaţă şi să efectueze o analiză a riscurilor.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar