Acasă / SOCIAL / Se caută noi surse de finanţare pentru Oltchim şi Arpechim

Se caută noi surse de finanţare pentru Oltchim şi Arpechim

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a declarat că în ultimele zile au avut loc noi întâlniri prin care se caută soluţii pentru salvarea Oltchim şi a subsidiarei piteştene, Arpechim. În acest moment, la Olchim se lucrează la 24% din capacitate, urmărindu-se a se ajunge la o capacitate de 37%, după ce va fi semnat un contract de finanţare.
În acest moment, declară Soare, mai mulţi investitori din Rusia, China şi Adzerbaijan s-au declarat interesaţi să preia pachetul majoritar de la Oltchim. ,,Este foarte important ca aceşti investitori să fie foarte bine evaluaţi, iar Olchim să fie preluat la pachet cu Arpechim. În luna februarie se poate discuta de lucruri mai serioase, cum ar fi preluarea pachetului majoritar,’’ a declarat prefectul Soare.
În acest scop, oficialii argeşeni, dar şi cei din judeţul Vâlcea au participat la o întâlnire împreună cu ministrul economiei, Andrei Gerea, întâlnire la care au fost prezenţi şi liderii de sindicate.
Cristian Soare a precizat că aceste întâlniri vor avea loc cu o periodicitate lunară, pentru a putea fi găsită o soluţie de salvare a Oltchim şi implicit, Arpechim.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar