Acasă / EVENIMENT / Durere fără margini

Durere fără margini

Durere fără margini, ieri, la Costeşti. Andrei Cristian Petre, mopedistul de 19 ani care a murit după ce a fost victima unui accident rutier, a fost purtat pe ultimul drum de sute de persoane. Iubita sa, Andreea, ce i-a fost mireasă spre groapă, nu s-a desprins de coşciugul unde se afla trupul neînsufleţit al celui pe care îl visa să-i fie alături întreaga viaţă.
Ce durere e mai mare decît aceea să-ţi conduci spre mormînt unicul copil? Familia Petre, din Costeşti, a trăit aceste cumplite momente ieri, cînd, alături de sute de persoane, a participat la înmormîntarea băiatului ce a pierit fără vină.

„E bine în ceruri?”
Andrei avea doar 19 ani… Era prea tînăr, ca să urce la ceruri. Ultima persoană cu care a vorbit şi pe care a strîns-o în braţe a fost chiar iubita lui. „Dumnezeu l-a ferit parcă de acest drum. Cu o zi înainte, nu şi-a găsit cheile cu care să-şi repare o mică defecţiune la motoscuter. El a căutat altceva şi a remediat-o. Tot cum a vrut a făcut. A plecat cu motoscuterul, să-şi vadă iubita. La despărţire, băiatul a strîns-o în braţe, a sărutat-o şi a ridicat-o în sus, întrebînd-o „E bine în ceruri?”. N-avea să ştie nici unul dintre ei că acele momente au fost ultimele petrecute împreună. La întoarcerea spre casă, Andrei a fost implicat în accident, iar la două zile, timp în care a fost ţinut în viaţă de aparate, murea”, spunea naşa lui Andrei.

„Voia să-i ia inel de logodnă”

Băiatul absolvise clasa a XII-a, dar alesese să nu dea Bacul odată cu colegii lui. „Intenţiona să meargă să muncească şi să dea Bacul în toamnă. De ce? Voia să se angajeze, să facă bani ca să-i cumpere inel de logodnă Andreei, pe care o iubea atît de mult. Păreau de nedespărţit, drept dovadă că fata nu s-a desprins de la căpătîiul lui. Îi e mireasă pentru ultimul drum. Ce-o fi în sufletul ei, să-l vadă în coşciug? I s-a făcut rău de atîtea ori. Şi îl iubea enorm. Acum, i-a scris o scrisoare, pe patru pagini, pe care i le-a pus sub cap. Ne-a rugat să nu citim… Ne-a spus atît, că acolo a vorbit despre planurile pe care le aveau. Nu mai sînt posibile. Păcat, mare păcat! Nu există cuvinte să exprime durerea pe care toţi o simţim. Cum să poţi înţelege ce vină are un băiat atît de frumos, cuminte, bun, un suflet aşa de curat, de urcă atît de devreme la ceruri?”, se întrebau naşii tînărului, care au fost în permanenţă alături de familia acestuia. „Dacă ar fi după noi, Andrei şi şoferul ar sta acum unul lîngă altul. Cum nu e, să facă poliţiştii dreptate! Din cîte am înţeles, Andrei şi şoferul vinovat de tragedia asta au fost colegi de şcoală. După nenorocire, au venit mama şi sora lui Vişinescu, să aducă o coroană. NU ne aduce băiatul înapoi”, au adăugat naşii lui Andrei.


„Sufletul meu, nu te despărţi de noi!”

Un sobor de patru preoţi a oficiat slujba de înmormîntare a lui Andrei. În momentul în care coşciugul a fost scos din casă, mama băiatului şi bunica acestuia au izbucnit şi mai tare în plîns, strigîndu-şi durerea. Femeile erau ţinute pe braţe de rude, despărţirea de singurul copil al familiei nu le mai lăsa să se ţină singure pe picioare: „Mă duc să închid poarta, sufletul meu, nu te las să te desparţi de noi! Unde te duci, nu pleca iubirea mea, păpuşa mea! Ce viaţă o să fie aia fără tine, cine ne mai deschide poarta?”. Cortegiul format din sute de oameni, printre care mulţi tineri, l-a condus apoi pe Andrei spre cimitirul din Podul Broşteni, acolo unde a avut loc înmormîntarea. Profund marcată, fără puterea de a mai scoate vreun cuvînt, era şi Andreea, iubita lui. Fata, ce a purtat pe cap o voaletă, i-a fost mireasă iubitului ei doar pentru cîteva ore, cît au ţinut slujba religioasă, drumul spre cimitir şi înmormîntarea.

Şoferul riscă între 1 şi 5 ani de puşcărie
Aurel David Vişinescu, 18 ani, din Buzoeşti, ce obţinuse permisul anul acesta, în martie, şi, aflat la volanul unei Skoda, s-a angajat în depăşirea mortală, este acum cercetat penal, riscînd să ajungă în spatele gratiilor. „În acest caz, s-a întocmit un dosar penal, iniţial pentru vătămare corporală din culpă. Pentru că aceasta a fost urmată de decesul victimei, acum fapta este de omor din culpă. Iniţial, pedeapsa cu închisoarea se încadra între 3 luni şi 2 ani. În situaţia existentă, şoferul riscă o pedeapsă între 1 şi 5 ani. Cel puţin pe durata cercetărilor, i-a fost suspendat permisul de conducere”, a declarat Mădălina Bălănescu, purtător de cuvînt IPJ Argeş.
Sursa text : curier.ro Foto Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu

Incendiu la un service auto din zona CNCD

Foto :Mihai N. Incendiu la o construcție (posibil service) din zona CNCD, municipiul Pitești.Intervin pompierii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar