Acasă / SOCIAL / Pensionarii să nu intre în panică! Pensiile nu au fost diminuate!

Pensionarii să nu intre în panică! Pensiile nu au fost diminuate!

Urmare a numeroaselor intrebari adresate in ultimele zile de catre pensionari, Casa Judeteana de Pensii Arges informeaza beneficiarii sistemului public de pensii ca pensiile nu au fost diminuate.
Pensiile au acelaşi cuantum, corespunzător punctajului mediu anual şi valorii punctului de pensie în vigoare la această dată, elemente înscrise pe talonul de pensie.
Interpretarea eronată în sensul că pensiile au fost diminuate, este datorata faptului ca incepand cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013 pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit, sume care au fost evidenţiate distinct la rubrica „drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit”
Reamintim ca prin dispoziţiile O.U.G. nr.17/2012 privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate, Guvernul a reglementat restituirea eşalonată a sumelor reţinute de la data de 1 ianuarie 2011 până la data de 30 aprilie 2012.
Pentru sumele reținute în perioada ianuarie – martie 2011 restituirea s-a realizat în tranșe egale în perioada iunie – august 2012.
Pentru sumele reținute în perioada aprilie 2011 – aprilie 2012 restituirea s-a realizat conform graficului prevăzut în Hotărârea de Guvern nr.850/2012, în perioada septembrie 2012 – septembrie 2013.
În concluzie, ultima lună de achitare a acestor drepturi a fost luna septembrie 2013.
Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar