Acasă / SPORT / „Pentru redresare este nevoie de oameni dornici de sport”

„Pentru redresare este nevoie de oameni dornici de sport”

Noni Cârciumărescu, fosta glorie a echipelor FC Argeş şi Universitatea Craiova ne-a vorbit ieri despre soluţiile pe care le vede pentru redresarea sportului argeşean. În opinia sa două sunt soluţiile „cheie” pentur îmbunătăţirea sportului în judeţul Argeş: depistarea la vârste fragede a valorilor şi o mai mare preocupare a antrenorilor.

„Banii nu sunt totul”
Fostul fotbalist este de părere că banii nu sunt prima soluţie în calea redresării sportului: „Nu tot sportul în judeţ este la pământ. Lăsaţi-mă pentru început să-mi exprim regretul vizavi de dispariţia echipei FC Argeş. Ca punct de plecare pentru redresarea sportului în judeţ, nu-ţi poţi fixa din start banii. Toată lumea se grăbeşte să pună în prim plan partea financiară. Altceva ar trebui să primeze în permanenţă. Talentele trebuie căutate la nivel de copii, nu de juniori. Când un sportiv a ajuns la nivelul junioratului trebuie să întrevezi în el o valoare. De la juniori trebuie dirijat către echipe şi cluburi competitive. Dar aici intervine lipsa de preocupare a antrenorilor. Nu pot să nu laud munca excepţională dusă la Aripi Piteşti, club ce a dat atâţia şi atâţia fotbalişti. Iar condiţiile au fost decente”, ne-a declarat pentru început Noni Cârciumărescu.

„Atletismul, pe linie moartă, tenisul înfloritor”
Putem aduce apoi în discuţie – ca să întărească ceea ce am spus la început, anume că sportul argeşean nu este tot la pământ – înotătorii piteştenii de la CSM, rezultatele de excepţie obţinute de aceştia, fireşte cu ajutorul cadrelor de specialitate bine instruite de acolo. Nu acelaşi lucru putem spune despre atletism, o disciplină trecută demult pe linia maortă în Argeş. În afară de Marian Oprea, eu nu mai ştiu alt atlet. Iar cu o floare nu se face primăvară. Şi aş mai vrea să scot în evidenţă un lucru negativ. Pe vremuri exista secţia de atletică grea la Dacia Piteşti, dar a dispărut. Tenisul este însă un sport care începe să înflorească la noi în judeţ. Avem doi sportivi de excepţie, doi juniori care trebuie preţuiţi, Ioana Mincă şi Călin Manda. Din câte am observat ei sunt bine dirijaţi şi sper s-o ţină tot aşa. Ca o concluzie, pentru a avea sport în judeţ este nevoie de oameni dornici pentru acest fenomen”.

„Îi place fenomenul”
Noni Cârciumărescu laudă preocuparea primarului Tudor Pendiuc pentru sportul de masă şi pentru cel de perfomanţă: „Domnul primar Pendiuc face lucruri foarte bune aici, semn că îi place fenomenul. Se străduieşte atât cât poate să ţină steagul sus, s-a implicat în fotbal, volei, baschet şi cred că va reuşi să facă din Piteşti în câţivba ani o forţă în sportul românesc”, a încheiat fostul fotbalist Noni Cârciumărescu.

M.C

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar