Acasă / EVENIMENT / Percheziţii la persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza a cinci judeţe, la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux furate din Italia.

La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Sibiu, Vâlcea, Satu Mare şi Bistriţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, structurată pe două paliere, specializată în infracţiuni de înşelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Vâlcea, S.C.C.O. Bistriţa, S.C.C.O. Satu Mare şi I.P.J. Argeş, precum şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că 34 de persoane, cetăţeni români, italieni şi bulgari, ar fi constituit, începând cu anul 2011, un grup infracţional ce avea ca obiectiv introducerea în ţară a unor autoturisme de lux.

O parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a introduce pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind sustrase, acestea fiind ulterior comercializate de către liderul grupării.

De asemenea, alţi membri ai grupării ar fi introdus pe teritoriul României autovehiculele care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia şi care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către liderul grupului, prin intermediul mai multor colaboratori.

Ulterior comercializării lor în România către cumpărători de bună credinţă, titularii contractelor de închiriere ar fi înscenat furtul acestora.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi falsificat contractele de vânzare – cumpărare şi facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional.

Autovehiculele astfel introduse ar fi fost preluate de către liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie, ar fi obţinut omologarea autovehiculelor, creând cumpărătorilor de bună credinţă aparenţa autenticităţii provenienţei acestora.

Au fost identificate 31 de astfel de autoturisme de lux, care ar fi fost comercializate la un preţ total de 1.000.000 de euro.

24 de persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R, D.G.A., DIPI şi S.R.I..

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Cocoveica Armina-Maria

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

În urma verificărilor efectuate de polițiști, minora a fost găsită.După parcurgerea procedurilor legale, aceasta va ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar