Acasă / SPORT / Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism se vor desfășura la Stoenești

Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism se vor desfășura la Stoenești

Fundația Română de Aviație și Sporturi de Munte, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Primăria Stoenești, Federația Aeronautică Română, Aeroclubul României, Compania Națională Aeroporturi București, Clubul Sportiv Aerozone și Clubul Sportiv Aeronautic Sky Nomad Bulgaria, sub egida Organizației Cupei Mondiale de Parapantism, Federației Aeronautice Internaționale și Comisiei Internaționale de Zbor Liber, anunță cea mai importantă competiție sportivă aeronautică organizată până acum în România: Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism – Priseaca Open 2013, eveniment ce se va desfășura, în perioada 19 – 24 August 2013, la Stoenești, județul Argeș.

Sunt asteptați la start 120 de piloți din elită mondială, de pe toate continentele lumii, pentru a decola din Masivul Leoata, într-o aventură fără precedent în România. Aceștia vor lua startul din Masivul Leaota, din diverse zone de decolare precum Vf. Priseaca, Vf. Romanescu, Vf. Leaota, Șaua Vaca, Șaua Tancava, în funcție de direcția vântului și condițiile aero-meteorologice din zilele de concurs.

Concurenții vor avea de parcurs probe zilnice de înaltă tehnicitate, cu lungimi care pot depăși cu mult 100 km, în funcție de condițiile fiecărei zile, putând atinge, destinații de aterizare aflate în alte județe.

Atât piloții cât și echipajele de recuperare a acestora vor purta dispozitive de urmărire prin satelit, astfel, atât presa cât și publicul, vor putea urmări, în timp real, prin internet, desfășurarea competiției, clasamentul momentan și operațiunile de recuperare, inclusiv intervențiile aeriene cu elicopterul. Sistemul de live tracking este același cu cel utilizat și de către Cupa Mondială.

Managementul tehnic competițional va fi asigurat de cel mai reputat manager tehnic al lumii, bulgarul Nikolay Yotov, omul care a condus și Campionatul Mondial de Parapantism din 2013.

Vor fi puse la dispoziția presei, zilnic, videoștiri de cca. 40 secunde pretabile difuzării în cadrul jurnalelor de știri.

Pe lângă comeptiţia propriu-zisă, participanţii vor avea parte şi de proiecţii, concursuri cu premii, concerte, activităţi culturale şi de divertisment cu acces liber şi de experienţe de neuitat din partea piloţilor experiementaţi.

 Programul artistic de la Priseaca Open 2013 – Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism (spectacolele încep la orele 20:30, în fiecare seară, în tabăra competițională de la Stoenești):

1. Luni 19 August: trupa Doar Atât 
2. Marți 20 August: trupa Selfish Murphy (Irish shamrock n’roll)
3. Miercuri 21 August: Specatol de dans
– Doina Argeșului
– Salsa Elegante
4. Joi 22 August : Taraful Dâmbovițean Fica (lautărie autentică, așa ca la 1848)
5. Vineri 23 August: Ovidiu Scridon & Silvan Stancel (folk de cea mai tare calitate și flamenco guitar)
6. Sâmbătă 24 August: Emeric Set (Emeric Imre și trupa sa).

Şi pentru că acest eveniment se vrea a fi un festival, nu vor lipsi bucatele tradiţionale româneşti şi voia bună.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

conducere defensivă între polițiștii argeșeni (7)

Competiție de conducere defensivă între polițiștii argeșeni

La ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar